Γιώργος Καμίνης:«Δεν γκρεμίζεται η Λεωφόρος»

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ξεκαθάρισε πως δεν γκρεμίζεται η Λεωφόρος ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος δήλωσε αισιόδοξος πως ο Παναθηναϊκός θα έχει άμεσα το δικό του γήπεδο!

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης μίλησαν στη «Δίκη» του ΣΚΑΪ για το θέμα της Λεωφόρου και της Διπλής Αναπλάσης. Ο Καμίνης ξεκαθάρισε πως δεν θα γκρεμιστεί

η Λεωφόρος αν δεν φτιάξει γήπεδο ο Παναθηναϊκός ενώ ο Αλαφούζος δήλωσε αισιόδοξος πως μέχρι την άνοιξη του 2015 το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα και το «τριφύλλι» θα έχει το δικό του σπίτι.

Παράλληλα ο ισχυρός άνδρας των «πρασίνων» επιβεβαίωσε ότι δεν μπορούν να γίνουν τα έργα που πρέπει στην Λεωφόρο λόγω του νόμου της Μπιρμπίλη, τον οποίο χαρακτήρισε απαράδεκτο!

Αναλυτικά:

 Ο Γιώργος Καμίνης είπε:

 
Για την Διπλή Ανάπλαση:

«Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχει πραγματική ανάπλαση γιατί στον Βοτανικό είναι σκουπιδότοπος. Είναι πολύ σημαντικός να δημιουργηθεί ένας πόλος αναψυχήςγια τους Αθηναίους. Από την στιγμή που θα υπάρχει γήπεδο στον Βοτανικό θα μπορεί να γκρεμιστεί η Λεωφόρος.

Δεν τίθεται θέμα ιδιοκτησίας της Λεωφόρου. Όποτε θέλει μπορεί να έχει την χρήση του γηπέδου ο Παναθηναϊκός. Το θέμα είναι η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης να έχουν τις εγκαταστάσεις που πρέπει. Πιστεύω ότι αν κινηθούμε γρήγορα σύντομα θα έχουμε το σχέδιο της εμπορικής συμφωνίας. Δεν μπορείς να βρεις επενδυτή αν δεν έχεις δεδομένο να του πεις τα χρήματα που θα πάρει.

Δεν γκρεμίζεται η Λεωφόρος. Αυτό είναι ξεκάθαρο.  Το προεδρικό διάταγμα δημιουργεί πρόβλημα. Άποψη μου είναι ότι πρέπει να τα βρούμε με όλους τους εμπλεκομένους, έτσι ώστε να υπάρχει σαφές πλαίσιο. Θεωρώ, πάντως, πως το πλάνο για τον Βοτανικό ήταν υπερβολικά αισιόδοξο και θα έπρεπε ναγίνουν κινήσεις με μεγαλύτερη σωφροσύνη».

Για τις σχέσεις του με τον Ερασιτέχνη:

«Έχουμεσυναντηθεί και όποτε μου το ζητήσουν θα συναντηθούμε ξανά. Αυτό πρέπει να γίνει. Είμαστε ένα με τον Ερασιτέχνη. Θέλω να το τονίσω, γιατί το είδα γραμμένο πως ποτέ δεν είπα όχι σε ραντεβού μαζί του».

Ο Γιάννης Αλαφούζος είπε:

Για το θέμα Φερέιρα:

«Προσπαθούμε με τον κύριο Φερέιρα να φτιάξουμε μια νέα και ηθική ομάδα. Να φέρουμε ένα ποδόσφαιρο διαφορετικό. Ποδόσφαιρο και μόνο ποδόσφαιρο. Αυτό θέλει υπομονή. Οι οπαδοί δικαιούνται να αποδοκιμάζουν. Δεν το θεωρώ, όμως, παραγωγικό στις δύσκολες στιγμές να μην είναι αρωγοί και να επιτείνουν το πρόβλημα».

Για την Λεωφόρο:

«Πέρασε ένας απαράδεκτος νόμος της Μπιρμπίλη. Ξέχασε την αρχή «γήπεδο για γήπεδο» και δεν συνδέει πια την κατασκευή του γηπέδου με την κατεδάφιση της Αλεξάνδρας. Δεν μπορούμε να επισκευάσουμε την Λεωφόρο επειδή η πολεοδομία δεν μπορεί να μας δώσει άδεια. Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε μεγάλες δυσκολίες τότε αλλά έχει ευθύνη.

Θα απευθυνθούμε στην πολιτική ηγεσία. Είναι εύκολα να διορθωθεί. Μέχρι να γίνει το νέο γήπεδο, θα μπορούμε να ε

Keywords
Τυχαία Θέματα