«Γίνε η Αλλαγή»

Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Ειρήνης στις 5μμ, στο Καλλιμάρμαρο, μέλη της ομάδας «Be the Change» θα γράψουν την λέξη «Ειρήνη» χρησιμοποιώντας μέρος πορτρέτων, από 25 πόλεις του κόσμου και της Αθήνας.

Πρόκειται για 250 φωτογραφικά πορτρέτα, που έρχονται να μας θυμίσουν ότι, είμαστε όλοι μέλη της παγκόσμιας κοινότητας.

Όλα τα πορτρέτα θα εμφανίζονται μέχρι και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ομονοίας, στην Τεχνόπολη και στις οθόνες των ΚΕΠ.

Οι

εκδηλώσεις εντάσσονται και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τη Βιώσιμη Μετακίνηση.

Εξάλλου σήμερα ολοκληρώθηκαν στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 οι δημόσιες διαβουλεύσεις για τις μετακινήσεις στην Αθήνα. Στη σημερινή πέμπτη και τελευταία διαβούλευση με θέμα Πρωτοβουλίες και δράσεις του Δήμου Αθηναίων, επισημάνθηκε η ανάγκη επέκτασης και σε άλλες σχολικές μονάδες του πιλοτικού προγράμματος «Προσέχω», το οποίο έχει εφαρμοστεί ήδη σε δύο σχολεία και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου. Το πρόγραμμα αφορά κανόνες πρόληψης των μαθητών για την ασφαλή μετακίνηση τους στους δρόμους της Αθήνας 

Εν τω μεταξύ, τροποποιούνται αύριο, 9 το πρωί με 19.00, τα δρομολόγια των οδικών συγκοινωνιών στο κέντρο της πόλης στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας βιώσιμης μετακίνησης και της ευρωπαικής ημέρας χωρίς αυτοκίνητο. Οι ρυθμίσεις αφορούν τις γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ επί της οδού Πανεπιστημίου μεταξύ Πλατείας Συντάγματος και Πλατείας Ομονοίας.

Για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της ομάδας η Καλλιόπη Μηνουδάκη, μέλος του «Be the Change», μίλησε στην εκπομπή «Metropolis» με τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για Σάββατο 22/09
Λήξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης / εορτασμός επί της οδού Πανεπιστημίου από τις 12.00 έως και τις 17.00 / συμβολική κατάληψη της Πανεπιστημίου στις 12 το μεσημέρι

Καλλιτεχνικά events σε 2 σημεία (Ομόνοια / Προπύλαια) (μουσικά συγκροτήματα)

Προβολή Έργου «Be the change»

Συμμετοχή σχολείων και ΜΚΟ

Εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα για παιδιά

Μουσικοκινητικά παιχνίδια

Παρουσίαση πρωτοβουλιών και συνεργασιών του Δήμου Αθηναίων

Skateboard show

Παρουσίαση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης χωρίς αυτοκίνητο

Πάρτυ στην πλατεία Ομόνοιας 19.00

Keywords
Τυχαία Θέματα