Γιατί η βρετανία έχει 17.000 άνδρες εγκύους

Μεταξύ 2009 και 2010, 17 χιλιάδες Βρετανοί άνδρες εμφανίστηκαν σε νοσοκομεία για μαιευτικές υπηρεσίες. Με τη πρώτη ματιά τα δεδομένα δείχνουν πως πρόκειται για ιατρικό θαύμα... δεν είναι όμως αφού πρόκειται για σφάλμα στην εισαγωγή δεδομένων.

Η έρευνα, που δημοσιεύεται ως επιστολή αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό British Medical Journal, είχε ως στόχο να επιστήσει την προσοχή στο πόσα δεδομένα καταχωρήθηκαν κακώς στο ιατρικό σύστημα της χώρας. Ένα λάθος πάτημα ένα ετήσιο τσακ απ το μετατρέπει σε διαβούλευση με τη μαία.

«Υποψιαζόμαστε ότι οι αριθμοί μπορεί, τουλάχιστον εν μέρει,
να αντικατοπτρίζει τα λάθη των δεδομένων», γράφουν η Laura Brennan, και ο Robert Watson Klaber. «Μερικές από αυτές μπορεί να οφείλονται σε ομοιότητες στην κύρια ειδικότητα τους κωδικούς».

Αυτή τη στιγμή, η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει ξεκινήσει μία συζήτηση συζήτηση σχετικά με το πώς θα εξελίξει την κωδικοποίηση των ιατρικών διαδικασιών ουτως ώστε στο μέλλον τέτοια λάθη να μην γίνονται. Η διεθνής ταξινόμηση των νόσων  στην ιατρική ορολογία ονομάζεται ICD. Είναι λίγο πολύ μια λίστα-πλυντήριο των κωδικών που περιγράφουν διάφορες διαγνώσεις και ιατρικές διαδικασίες.

Οι πάροχοι χρησιμοποιούν σήμερα την ένατη έκδοση της ICD, η οποία έχει περίπου 18.000 ιατρικές κωδικούς χρέωσης. Η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το νεώτερο, τη 10η έκδοση της ICD, η οποία έχει πολύ περισσότερους κώδικες, περίπου 140.000.

φυσικά υπάρχει και ο αντίλογος για τη χρήση της νέας έκδοσης ICD.  Οι επικριτές λένε ότι είναι λάθος για την αμερικανική υγειονομική περίθαλψη: πάρα πολλοί κωδικοί και υπερβολική γραφειοκρατία. Οι υποστηρικτές ισχυρίζονται ότι η χρήση των νέων δεδομένων που θα παρέχει πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πώς χρησιμοποιούμε την υγειονομική περίθαλψη θα  επιτρέπει καλύτερη ανάλυση των δεδομένων.
 
Με 140.000 ιατρικές κωδικούς για να διαλέξετε που ο καθένας δηλώνει μια πολύ συγκεκριμένη ιατρική κατάσταση, υπάρχει μικρό περιθώριο λάθους.

Μετάφραση από washingtonpost
Keywords
Τυχαία Θέματα