Για τις 20 Σεπτεμβρίου «κλείδωσαν» οι εκλογές

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργούΑλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα ανακοινώσει την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών στις 20 Σεπτέμβρη. Αργότερα απόψε οκ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ενημερώσει τον κ. Παυλόπουλο για τις εξελίξεις. Ταχεία αναμένεται να είναι η διαδικασία των διερευνητικών εντολών μετά την παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ επικεφαλής της υπηρεσιακής

κυβέρνησης θα αναλάβει η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κα Βασιλική Θάνου.

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις θα απασχολήσουν την αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που θα συνέλθει στις 2 μετά το μεσημέρι υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια ώρα, έτοιμοι να προβούν σε ανακοινώσεις για νέο πολιτικό σχήμα, δηλώνουν στην Αριστερή Πλατφόρμα. Οι δυνάμεις του «όχι» θα βρουν τον τρόπο να εκφραστούν πολιτικά, δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης.

Εξάλλου, η ιστοσελίδα iskra φιλοξενεί άρθρο, με τίτλο "Άρον-άρον εκλογές; Γιατί”, με το οποίο στέλνει σαφές μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου ότιλογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. "Ο ελληνικός λαός δεν ξέχασε το "ΟΧΙ". Δεν είναι διατεθειμένος να ζει εξανδραποδισμένος σε μια χώρα που ζει κάτω από τη μπότα ενός νεοαποικιακού καθεστώτος. Το "ΟΧΙ" δεν ηττήθηκε. Θα έχει πολιτική έκφραση και θα νικήσει”, αναφέρεται στο άρθρο.

Πριν από λίγο ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ενώ όπως έγινε γνωστό δεν κατέστη δυνατό να μιλήσει με τον πρόεδρο της ΝΔ. Η ΝΔ αναφέρει ότι κανένα στέλεχος του κόμματος δεν είχε επικοινωνία με το Μαξίμου. "Αν δεν ήταν τέτοιες οι ώρες, αυτέςοι διαρροές θα ήταν ανόητες, τώρα όμως πρόκειται για πολιτική αγυρτεία,τόνισαν κύκλοι της Συγγρού, σχολιάζοντας την πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα επικοινωνία με τον κ. Μεϊμαράκη. Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το μήνυμα Τσίπρα.

Το μήνυμα ότι το ΚΚΕ είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή για εκλογές, έστειλε με συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Οι ΑΝΕΛ θα πάρουν μέρος στις εκλογές, οπότε αυτές γίνουν, αυτόνομα. Δεσμευόμενοι, όμως, προεκλογικά ότι μετά τις εκλογές θα ξανασυνεργαστούνσε κυβερνητικό επίπεδο με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα» δήλωσε το μεσημέρι, από τη Μυτιλήνη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

"Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν τον «τζόγο» με την χώρα. Κάθε μέρα, κάθε ώρα απραξίας, έλλειψης σχεδίου και αναποφασιστικότητας, στοιχίζει ακριβά στους Έλληνες πολίτες. Αφού οδήγησαν στο σκληρότερο Μνημόνιο, τώρα αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν μπορούν, αλλά και φοβούνταινα κυβερνήσουν. Σε κάθε περίπτωση, η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγή πολιτικής" σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

Οι εκλογές που σχεδιάζει να προκηρύξει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσαν να συμβάλουν να αυξηθεί η υποστήριξη στη χώρα αυτή για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, που τέθηκε σε εφαρμογή σήμερα, δήλωσε ο προσωπάρχης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα μπορεί να είναι ένας τρόπος για να διευρυνθεί η υποστήριξη για το πρόγραμμα υποστήριξης της σταθερότητας του ΕΜΣ που μόλις υπέγραψε ο πρωθυπουργός Τσίπρας εκ μέρους της Ελλάδας», ανέφερε ο Μάρτιν Σελμάιρ σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα