Για την Τράπεζα Κύπρου

Σε αγώνα συγκέντρωσης πληρεξουσίων, από Ρώσους που έχουν μετατραπεί σε μετόχους της Τράπεζας Κύπρου, μετά το κούρεμα των καταθέσεων, έχει επιδοθεί ενόψει της γενικής συνέλευσης στις 10 Σεπτεμβρίου, για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της τράπεζας, ο πρόεδρος και συνιδρυτής της ρωσικής Uniastrum Bank Γκακίκ
Ζακαριάν, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Αλήθεια».

Υπενθυμίζεται ότι, το 2008 η Τράπεζα Κύπρου πλήρωσε 450 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της Uniastrum Bank. Το θέμα της εξαγοράς αποτελεί αντικείμενο ποινικής ανάκρισης, ύστερα από οδηγίες του Κύπριου γενικού εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, πολλοί παλαιοί και νέοι μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου, ακόμη και μέλη του μεταβατικού διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, αποφάσισαν να επιδιώξουν ξεκαθάρισμα και αλλαγή των όρων, βάσει των οποίων καθορίστηκε η αξία των παλαιών μετοχών και θα διεκδικήσει εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Άτυπη συνέλευση έδωσε το δικαίωμα στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο να εκπροσωπεί τα συμφέροντα όσων παρευρέθηκαν σε αυτήν, ενώ όσοι επιθυμούν να επισημοποιήσουν την εκπροσώπησή τους από τον Αρχιεπίσκοπο μπορούν να το πράξουν υπογράφοντας σχετικά πληρεξούσια. Η άτυπη συνέλευση αποφάσισε επίσης την ίδρυση συνδέσμου παλαιών και νέων μετόχων της Τράπεζας Κύπρου, να δώσει δηλαδή σάρκα και οστά στην προσπάθεια δημιουργίας τρίτου πόλου με μετοχική ισχύ ικανοποιητική για να σταθεί «απέναντι» από το 18% της «κακής Λαϊκής» και της ομάδας των Ρώσων και Ουκρανών μετόχων της Τράπεζας Κύπρου.

Η Εκκλησία Κύπρου προσέφυγε στο Δικαστήριο με αίτημα την έκδοση διατάγματος για αναβολή της Γ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου. Σε δηλώσεις του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος διερωτήθηκε ποιός αποφάσισε ότι η αξία των μετοχών είναι ένα σεντ;

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα