Για τη νίκη η Ελλάδα

Αλλάζει σχέδιο η Εθνική ομάδα. Με τους τραυματισμούς να του περιορίζουν τις επιλογές και γνωρίζοντας καλά τον αντίπαλο ο Φερνάντο Σάντος φαίνεται να σκέφτεται σοβαρά να αφήσει το 4-4-2 και να επιστρέψει στην γνωστή συνταγή του Euro, το 4-3-3.

Είναι η πρώτη φορά που ο Φερνάντο Σάντος δεν δοκίμασε κάποιο σχήμα στις προπονήσεις από τότε που ανέλαβε την Εθνική ομάδα. Ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε να ρίξει τους ρυθμούς προπόνησης και να μην ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με τις επιλογές του ενόψει του σημαντικού ματς με τη Σλοβακία
στις 9.30(MEGA, ΟΤΕ-Sport1).
Μελετώντας τη Σλοβακία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποφάσισε να διαφοροποιήσει τη διάταξη και να κάνει ορισμένες αλλαγές στα πρόσωπα της ενδεκάδας. Επαναφέρει το δοκιμασμένο 4-3-3, το οποίο μπορεί να γίνει στην πράξη πιο επιθετικό, ώστε να εκμεταλλευτεί στην κόντρα τα κενά των Σλοβάκων, οι οποίοι μέσα στην έδρα τους θα πρέπει να δημιουργήσουν παιχνίδι και άρα να ανοιχτούν στο γήπεδο.

Όλα δείχνουν ότι ο Δημήτρης Σιόβας θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε επίσημο ματς και μάλιστα βασικός, σε ρόλο αριστερού στόπερ. Αυτό σημαίνει πως ο Κώστας Κατσουράνης θα παραμείνει στη μεσαία γραμμή ως αριστερό χαφ. Το κουίζ που τέθηκε μετά το ματς με τη Βοσνία, ήταν,ποιος από τους Φανή Γκέκα και Δημήτρη Σαλπιγγίδη θα είναι ο παρτενέρ του Γιώργου Σαμαρά. Η απάντηση φαίνεται να είναι και οι δύο. Αυτό σημαίνει ότι με την είσοδο του επιθετικού του ΠΑΟΚ στην ενδεκάδα υποχρεωτικά μένει εκτός, ένας από τη μεσαία γραμμή και αυτός είναι ο Κώστας Φορτούνης.

Οι τελικές επιλογές του Φερνάντο Σάντος αναμένεται να είναι με τον Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Νίκος Σπυρόπουλος, δεξί ο Βασίλης Τοροσίδης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Δημήτρης Σιόβας, τριάδα στη μεσαία γραμμή Τζιόλης (αμυντικό χαφ), Κατσουράνης (αριστερό εσωτερικό χαφ), Μανιάτης (δεξί εσωτερικό χαφ) και στην επίθεση από τα αριστερά προς τα δεκιά οι: Σαμαράς, Γκέκας και Σαλπιγγίδης.

Με σύστημα 4-2-3-1 θα παραταχθούν οι Σλοβάκοι απέναντι στην Εθνική μας. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει Κούτσακ, ο οποίος μπροστά του θα έχει - από δεξιά προς αριστερά - τους Πέραρικ, Σκρτελ, Σαλάτα και Μπρεζνάνικ. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Σαπάρα και Κούτσκα. Πιο μπροστά θα είναι η τριπλέτα στα χαφ Βάις, Χάμσικ και Στοχ. Μοναδικός προωθημένος ο Χολόσκο. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πέρνις, Πουτνόσκι, Ζαμπάβνικ, Τσεχ, Ντούριτσα, Γκούλνταν, Γκουεντέ, Πετσόβσκι, Ντούρις, Μπάκος και Γεζ.

7oς ΟΜΙΛΟΣ

Λετονία-Λιχτενστάιν (21:00)
Βοσνία / Ερζεγοβίνη-Λιθουανία (21:00)
Σλοβακία-Ελλάδα (21:30)
Keywords
Τυχαία Θέματα