Για τα παιδιά της Αθήνας (μέρος β')

Τι καλύτερο για ένα παιδί, όταν βρίσκεται το καλοκαίρι στην Αθήνα, από το να γνωρίσει μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα τη μουσική; Δημιουργικά προγράμματα απασχόλησης στην Αθήνα παρουσίασε και σήμερα η εκπομπή Metropolis με τον Λ. Αντωνόπουλο.

Το Εθνικό Ωδείο στην οδό Μάγερ 1, στην Πλατεία Βάθη υποδέχεται

και φέτος τους μικρούς Αθηναίους για να απολαύσουν τη χαρά της μουσικής, προσφέροντας δωρεάν ειδικά μουσικά προγράμματα μέχρι τις 20 Ιουλίου. Φέτος, μάλιστα, το Εθνικό Ωδείο είχε μία πρωτοποριακή ιδέα! Να παραδώσει μαθήματα μουσικής σε πολύ ...πολύ μικρά παιδιά! Από 3 έως 18...μηνών! Το πρόγραμμα λέγεται «Τα πρώτα ακούσματα» και απευθύνεται σε μωρά και τους γονείς τους. Η Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου, Χαρά Καλομοίρη, που μίλησε στο Metropolis και την Υβόννη Κλάπα.

Στο «Μουσικοπαιδαγωγικό Καλοκαίρι 2013» εντάσσεται και τμήμα ενηλίκων που θέλουν να λάβουν τις βασικές γνώσεις της μουσικής. Παράλληλα, την περίοδο αυτή πραγματοποιούνται διάφορα σεμινάρια όπως: εισαγωγής στη τζαζ, παραδοσιακών οργάνων, μουσικής τεχνολογίας, φωνητικής και ορθοφωνίας, σύγχρονου τραγουδιού και άλλα.

Πληροφορίες - Εγγραφές στη γραμματεία του Εθνικού Ωδείου (Μάγερ 1, Πλ. Βάθη, Αθήνα)
Τηλ.: 210 5233175, 210 5248304

Το κέντρο δημιουργικής έκφρασης για παιδιά «Μαγεμένη Πυξίδα» μετρά περίπου 7 χρόνια λειτουργίας και βρίσκεται στην οδό Καραΐσκου 108, στον Πειραιά. Τα παιδιά που απασχολεί είναι ηλικίας 3 έως 12 ετών και το καλοκαιρινό πρόγραμμα που τους προσφέρει, σκοπό έχει το παιχνίδι, κάτι που όπως τονίζει η υπεύθυνη του προγράμματος Έφη Πολυχρονάκη, στην εποχή μας τείνει να εκλείψει. Όπως όλα τα καλοκαιρινά προγράμματα και αυτό χωρίζεται σε περιόδους, η πρώτη βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τις 17 Ιουνίου, με κόστος ανά περίοδο περίπου 300 ευρώ, αν επιλέξει κανείς και την φύλαξη του παιδιού μέχρι το απόγευμα. Η Έφη Πολυχρονάκη μίλησε στην Κωνσταντίνα Βρεττού.

Επίσης, από σήμερα το πρωί ξεκίνησε το 2ο Αττικό Μουσικό Camp, στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου-Ταύρου (Ελευθερίας και Λυκούργου - σταθμός ηλεκτρικού Μοσχάτο), το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιουλίου. Πρόκειται για μια µουσική-εκπαιδευτική-ψυχαγωγική ιδέα από το Guitarte ensemble, σύμφωνα με την οποία μια ομάδα μουσικών καθηγητών διδάσκουν, δημιουργούν και παρουσιάζουν ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και συνάμα ψυχαγωγικό καθημερινό πρόγραμμα για παιδιά και νέους μουσικούς.

Καθημερινά από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 13.30.
Κόστος συμμετοχής : 80 ευρώ το άτομο και για τις τρεις εβδομάδες ή 60 ευρώ για δύο εβδομάδες.
Ειδικές εκπτώσεις για συμμετοχή με δύο ή περισσότερα αδέλφια, ειδικές ομαδικές συμμετοχές
μαθητές από το Δημοτικό Ωδείο αλλά και από τα σχολεία Μοσχάτου - Ταύρου.
Περισσότερες πληροφορίες στο 210.4833230 (Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου).

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Μουσείου Μπενάκη στον Εθνικό Κήπο που θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου. Φέτος, το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων προσκαλούν τα παιδιά ηλικίας από 6 έως 10 ετών σε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μέσα στους δροσερούς λαβυρίνθους του Εθνικού Κήπου, όπου θα έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με την τέχνη μέσω του παιχνιδιού.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο περιόδους:
Πρώτη εβδομάδα (1 έως 5 Ιουλίου) από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι και Δεύτερη εβδομάδα (8 έως 12 Ιουλίου) από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι.
Το κόστος συμμετοχής είναι 60 ευρώ ανά εβδομάδα.
Πληροφορίες και κρατήσεις: Δευτέρα έως Πέμπτη 10.00-15.00 στο 210 3671067-9.
Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου Μπενάκη www.benaki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα