Γερμανικό σχέδιο τριών σημείων

Υπέρ της θέσπισης Επιτρόπου του Νομίσματος με υπερεξουσίες που θα φθάνουν μέχρι την απόρριψη εθνικών προϋπολογισμών, τάχθηκε με σημερινές του δηλώσεις ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί ταχεία αλλαγή της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα δίνει ισχυρότερο ρόλο στον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και περισσότερη δημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος θα παρουσιάσει στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ένα σχέδιο τριών σημείων, πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την πτήση επιστροφής από την Ασία.

«Πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερα βήματα προς τη δημοσιονομική ενοποίηση και πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία τώρα», τόνισε.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων πρέπει να αναλάβει μονομερή εξουσία λήψης αποφάσεων και να έχει τη δυνατότητα να απορρίπτει εθνικούς προϋπολογισμούς, επιστρέφοντάς τους, αν το χρέος και το έλλειμμα δεν αντιμετωπίζονται ορθά.

Προς το παρόν, μόνο ο Επίτροπος Ανταγωνισμού έχει μονομερή εξουσία, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Επιπλέον, πρέπει να αλλάξει η Συνθήκη της Ε.Ε. προκειμένου να βελτιώσει τη δημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Γερμανία θα προτείνει μόνο οι χώρες που εμπλέκονται σε ένα θέμα να μπορούν να ψηφίζουν για αυτό.
Με πληροφορίες από capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα