Γερμανία και Ελλάδα εργάζονται προς έναν συμβιβασμό

Η Ελλάδα και η Γερμανία προωθούν μια συμφωνία για τους όρους που απαιτούνται ώστε να συνεχιστεί το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, καθώς κάθε πλευρά σηματοδοτεί την προθυμία της να συμβιβαστεί, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις και τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Συγκεκριμένα, η Γερμανία δεν θα επιμείνει να συνεχιστούν όλα τα στοιχεία του τρέχοντος
προγράμματος διάσωσης, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι στο Βερολίνο. Από τη στιγμή που θα παραταθεί το πρόγραμμα, δήλωσαν, η Γερμανία θα ήταν ανοιχτή να μιλήσει για το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος και τους όρους για την πώληση των κρατικών assets.

Από την πλευρά της η Ελλάδα προετοιμάζεται να δεσμευτεί σε έναν προϋπολογισμό πρωτογενούς πλεονάσματος, φτάνει να είναι χαμηλότερο του 4% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης.

Το Bloomberg επισημαίνει ότι ο συνασπισμός του πρωθυπουργού Ακλ. Τσίπρα, μπορεί επίσης να είναι πρόθυμος να συμβιβαστεί για τις ιδιωτικοποιήσεις, δήλωσε ένας εκ των αξιωματούχων.

Επίσης, αναφέρεται ότι οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις άρχισαν εκ νέου στις Βρυξέλλες, ώρες αφότου οι υοπυργοί Οικονομικών της ευρωζώνης απέτυχαν να καταλήξουν σε ένα κοινό συμπέρασμα.

Η ελληνική πλευρά και οι εμπειρογνώμονες της ευρωζώνης, αναμένεται να συναντηθούν στις Βρυξέλλες αύριο για να συζητήσουν την μελλοντική πορεια, καθώς δυσκολεύονται να αποφασίσουν εάν θα ονοματίσουν την διευθέτηση ως παράταση, νέο πρόγραμμα ή γέφυρα-συμφωνία,.

Η προθυμία της Ελλάδας να εμμείνει στα περισσότερα από τα δύο τρίτα των υποσχέσεων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα διάσωσης, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι σε γενικές γραμμές προετοιμασμένη να τηρήσει το πρόγραμμα. Η βελτίωση της συγκέντρωσης φόρων και η καταπολέμηση της διαφθοράς, θα κερδίσει την γερμανική στήριξη, και θα φέρει μια συμφωνία η οποία εξαρτάται από τις συνολικές δεσμεύσεις της Ελλάδας.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα