Γερμανία: Έτοιμη να χαλαρώσει τη στάση της για το PSI

Έτοιμη να χαλαρώσει τη στάση της για τις απώλειες του ιδιωτικού τομέα που θα προβλέπονται στο πλαίσιο του μόνιμου μηχανισμού διάσωσης (ESM) με αντάλλαγμα την υιοθέτηση αυστηρότερων δημοσιονομικών κανόνων είναι η Γερμανία σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Όπως αναφέρει το δημοσιογραφικό πρακτορείο, η αλλαγή στάσης της Γερμανίας δεν θα εξαλείψει τελείως την πιθανότητα ζημιών για τους ιδιώτες ομολογιούχους μελλοντικά αλλά θα ευθυγραμμίσει το καταστατικό του ESM

με το αντίστοιχο του ΔΝΤ δημιουργώντας ένα περισσότερο εξισορροπημένο πεδίο για τους επενδυτές που αγοράζουν τίτλους των χωρών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με πηγή του Reuters, η στάση της Γερμανίας εξαρτάται από την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των 17 μελών της Ευρωζώνης για αυστηρότερη επίβλεψη των δημοσιονομικών και επιβολή κυρώσεων για τους παραβάτες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI) δεν θα αποκλειστεί από το ESM αλλά οι διατυπώσεις θα είναι λιγότερο αυστηρές.

Σύμφωνα με δεύτερη πηγή στόχος είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται στη συνθήκη του ESM να αλλάξει ώστε να έρθει πιο κοντά στις διεθνείς πρακτικές ώστε να εξομαλυνθούν οι ανησυχίες στην αγορά ομολόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα