Γαλλική «Huffington Post»

Η αμερικανική ιστοσελίδα «Huffington Post» είναι έτοιμη να λανσάρει έκδοση για το γαλλόφωνο κοινό μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με την διευθύντρια της, Αριάνα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον, η οποία αποκάλυψε ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν εκδόσεις στα ισπανικά, στα γερμανικά και στα πορτογαλικά.

Το 2005, η ελληνικής καταγωγής Στασινοπούλου-Χάφινγκτον ίδρυσε την Huffington Post μετατρέποντάς την σήμερα σε ένα από τα δημοφιλέστερα sites στις ΗΠΑ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η AOL εξαγόρασε την ιστοσελίδα έναντι 315 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά διατήρησε την κ. Στασινοπούλου-Χάφινγκτον στη θέση της γενικής διευθύντριας.

Συνέταιρος στο εγχείρημα της γαλλική έκδοσης είναι η Le Monde, που θα αναλάβει το μισό κόστος, τη στελέχωση της ιστοσελίδας, το περιεχόμενό της και τη διαφημιστική αγοράς.

«Είμαι Ελληνίδα. Τα γαλλικά ήταν η πρώτη μου ξένη γλώσσα και η Γαλλία η πρώτη ξένη χώρα που επισκέφθηκα», τόνισε η κ. Στασινοπούλου - Χάφινγκτον προσθέτοντας ότι η νέα έκδοση της ιστοσελίδας θα βασίζεται στο επιτυχημένο μοντέλο της αμερικανικής, δηλαδή των πολλών ειδήσεων, των ισχυρών απόψεων στα blog και των ελαφρώς σκανδαλοθηρικών θεμάτων. Τόνισε ακόμη ότι θα λειτουργεί υπό την "πέννα" Γάλλων δημοσιογράφων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα είναι ριζωμένη στη γαλλική κουλτούρα. Η γαλλική έκδοση είναι μόλις το πρώτο βήμα της εταιρείας στον ευρωπαϊκό, αλλά και γενικότερα διεθνές χώρο. Ελπίζουμε να λανσάρουμε (και μια ισπανική) στη Μαδρίτη. Ταξιδεύω ήδη για τη Μαδρίτη. Θα πάω επίσης στο Μιλάνο και στην Κωνσταντινούπολη. Κοιτάμε και στη Γερμανία και στην Ιαπωνία», σημείωσε η «δική μας» Στασινοπούλου-Χάφινγκτον.

Keywords
Τυχαία Θέματα