Πρόστιμο & αφαίρεση διπλώματος

Ερήμην δικάστηκε σήμερα σε παρισινό Ποινικό Δικαστήριο ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος προτίμησε τα γυρίσματα της νέας ταινίας του, στην Τσετσενία.

Ο Γάλλος ηθοποιός και Ρώσος υπήκοος, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο όπου σήμερα συζητήθηκε ένα τροχαίο ατύχημα, στο οποίο είχε εμπλακεί τον περασμένο Νοέμβδιο, όταν βρέθηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το Δικαστήριο του επέβαλε πρόστιμο ύψους 4.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για έξι μήνες. Για «λυπηρή» κι «επιζήμια» απουσία

έκανε λόγο η εισαγγελέας, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ήδη αναβληθεί τρεις φορές.

Ο Ντεπαρντιέ, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα δήλωσε σε γαλλική εφημερίδα ότι η αδυναμία του στο αλκοόλ «εντάσσεται στην σκανδαλώδη φύση του», είχε τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία όταν τράκαρε το σκούτερ του.

Από το ατύχημα δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, αλλά το επίπεδο του αλκοόλ που εντοπίστηκε στο αίμα του ηθοποιού ήταν πάνω το τριπλάσιο του επιτρεπόμενου ορίου.

Έναν μήνα αργότερα, ο ηθοποιός ήρθε και πάλι στη δημοσιότητα όταν ενεπλάκη σε διαμάχη με τις γαλλικές αρχές με αφορμή την φορολόγηση των ατόμων με υψηλό εισόδημα.

Η κατάληξη ήταν ο 64χρονος Ντεπαρντιέ να λάβει ρωσικό διαβατήριο από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα στην Le Journal du Dimanche, περιέγραψε τον εαυτό του ως «Γαλλο-ρώσο» ηθοποιό και «πολίτη του κόσμου».

«Έχω επτά διαβατήρια από πολλές χώρες που αγαπώ. Τέλος πάντων, θα ήθελα να έχω. Α, σκέφτομαι να ζητήσω ένα αλγερινό διαβατήριο», είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα