Γαλλία: Απειλή η μουσουλμανική κοινότητα

Τέσσερις στους δέκα Γάλλους πιστεύουν πως η παρουσία μιας μουσουλμανικής κοινότητας στη Γαλλία είναι μάλλον απειλή για την ταυτότητα της χώρας τους, ενώ το ένα τέταρτο θεωρεί πως πρόκειται περισσότερα για έναν παράγοντα πολυπολιτισμικότητας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop που δημοσιεύθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα Atlantico.fr και διενεργήθηκε μετά την πολύνεκρη επίθεση κατά της σατυρικής εφημερίδας

«Charlie Hebdo», περίπου το 1/3 των ερωτηθέντων απαντά πως δεν πρόκειται ούτε για το ένα ούτε για το άλλο.

Μεταξύ όσων απαντούν πως πρόκειται για απειλή το 86% είναι προσκείμενοι στο Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν.
Επιπλέον, σύμφωνα με τη μελέτη, το 66% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι θα πρέπει «να μην μπερδεύουν τους μουσουλμάνους που ζουν ειρηνικά στη Γαλλία και πως μόνο οι ριζοσπάστες ισλαμιστές αποτελούν απειλή», ενώ το 29% πιστεύει ότι «το Ισλάμ αποτελεί μια απειλή», ενώ το 5% δεν είχε άποψη.

Ωστόσο, ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό, που ανέρχεται στο 93% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η τρομοκρατική απειλή είναι μεγάλη.

Στο ερώτημα «πιστεύετε ότι η απειλή τρομοκρατικών πράξεων που διαπράχθηκαν στη Γαλλία από μεμονωμένους τζιχαντιστές που ζουν στο έδαφός μας είναι πολύ υψηλή» το 95% απάντησε« «υψηλή », έναντι 76% τον Ιούνιο, μετά την επίθεση εναντίον του Εβραϊκού Μουσείου στις Βρυξέλλες.

Τέλος, το 69% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι η εποχή είναι «ευνοϊκή» για την εμπλοκή του στρατού της Γαλλίας στη διεθνή επέμβαση στο Ιράκ εναντίον των μαχητών της Τζιχάντ του ισλαμικού κράτους.

Πηγή: lesechos.fr

Keywords
Τυχαία Θέματα