Φυλακίσεις για παράδοση προσφύγων

Την προσωρινή φυλάκιση πέντε ανδρών, που φέρονται να παρέδωσαν στις συριακές αρχές έναν συνταγματάρχη που είχε αυτομολήσει και έναν άλλο Σύρο, οι οποίοι είχαν καταφύγει στην Τουρκία,διέταξε σήμερα τουρκικό δικαστήριο.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή, το δικαστήριο στα Αδανα διέταξε την προσωρινή φυλάκιση των πέντε ανδρών, ανάμεσα στους οποίους είναι και ένας εργαζόμενος στις υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας, με τις κατηγορίες της «πολιτικής κατασκοπείας» και της «στέρησης της ελευθερίας» των θυμάτων.

Ο

συνταγματάρχης Χουσέιν Μουστάφα Χάρμους και ο Μουστάφα Κάσουμ, που διέμεναν στον καταυλισμό προσφύγων στο Αλτινόζου, στην επαρχία Χατάι κοντά στα συριακά σύνορα, παραδόθηκαν «δια της βίας» στις υπηρεσίες ασφαλείας της Συρίας, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του εισαγγελέα στα Αδανα.

Ο συνταγματάρχης Χάρμους ήταν ο πρώτος υψηλόβαθμος αξιωματικός του στρατού που διέφυγε από τη Συρία και κατήγγειλε το καθεστώς της Δαμασκού για την καταστολή του κινήματος αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ. Στην Τουρκία έχουν καταφύγει μέχρι στιγμής περίπου 7.500 Σύροι πρόσφυγες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα