Φθηνότερα φέτος τα σχολικά

Μειωμένες έως και 20% είναι φέτος οι τιμές των σχολικών τιμών, όπως διαπιστώθηκε έπειτα από τιμοληψίες της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς από τις 27/08/2012 έως 31/08/2012 σε ένα δείγμα άνω των 100 προϊόντων σε σούπερ μάρκετ, αλυσίδες παιχνιδιών και βιβλιοπωλεία.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης σε ανακοίνωσή του, σε όλες τις επί μέρους κατηγορίες παρουσιάζεται αρνητική μεταβολή σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ η συνολική ετήσια μεταβολή υπολογίζεται στο -8,8%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, στα απλά τετράδια οι τιμές ξεκινάνε από 0,25 ευρώ (και κυμαίνονται ανάλογα με τον

αριθμό φύλλων και την ποιότητα του εξωφύλλου) ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα ξεκινούσαν από 0,58 ευρώ.

Στα μπλοκ ζωγραφικής οι τιμές ξεκινάνε από 0,30 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 2,20 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα η διακύμανση ήταν από 0,50 ευρώ έως 2,20 ευρώ.

Στα ντοσιέ κλασέρ οι τιμές κυμαίνονται από 0,40 ευρώ έως 2,20 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα η διακύμανση ήταν από 0,60 ευρώ έως 2,00 ευρώ.

Στα στυλό και στα μολύβια οι τιμές ξεκινάνε από 0,15 ευρώ και 0,30 ευρώ αντίστοιχα, ενώ πέρυσι ξεκινούσαν από 0,40 ευρώ και τα δύο.

Όπως αναφέρει τέλος το υπουργείο, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και η Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς σε συνεργασία με τις κατά τόπους Υπηρεσίες Εμπορίου των Περιφερειακών Ενοτήτων καθώς και το Γενικό Χημείο του κράτους, διενεργούν ελέγχους σχετικά με την ποιότητα, την ασφάλεια, τις αναγραφόμενες ενδείξεις καθώς και τις εμπορικές πρακτικές προώθησής των ειδών αυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα