Εμπρησμός η πυρκαγιά στην AV

Σε εμπρησμό αποδίδει η αστυνομία την πρωινή εκδήλωση πυρκαγιάς στα γραφεία της Athens Voice επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια. Αρχικά οι πυροσβέστες δεν εντόπισαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού, μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς όμως, διαπιστώθηκε ότι μια παράπλευρη είσοδος ήταν παραβιασμένη και εκτιμάται ότι οι δράστες έριξαν εύφλεκτο υγρό στα γραφεία της εφημερίδας και στη συνέχεια διέφυγαν.

«Η εμπρηστική επίθεση κατά των γραφείων μίας εφημερίδας, όπως αυτή της Athens Voice,

δεν αποσκοπεί απλώς στην υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Αποσκοπεί εξίσου και στην υπονόμευση του δικαιώματος των δημοσιογράφων να εκφράζονται ελεύθερα και να εργάζονται με ασφάλεια» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟκ Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας «η καταδίκη μας απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες είναι κατηγορηματική γιατί στρέφονται εντέλει εναντίον της δημοκρατίας».

"Ούτε ο Τύπος εκφοβίζεται, ούτε η Δημοκρατία στον τόπο μας από τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις" δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με αφορμή την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της «Athens Voice». «Τέτοιου είδους ενέργειες είναι αποκρουστικές και καταδικαστέες από όλο το πολιτικό φάσμα» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ο δημοσιογράφος εργαζόμενος στην Athens Voice Δημήτρης Φύσσας μίλησε στην Καλλιόπη Ασλανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα