Φωταγώγηση της Αθήνας με το «μπλε φως» του Διαβήτη

Με το σύνθημα ‘’Ζω με το διαβήτη, Χαίρομαι τη Ζωή’’ γιορτάστηκε στις 14 Νοεμβρίου από τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη η μέρα κατά της ασθένειας, χαρίζοντας με την αισιοδοξία τους και την ελπίδα τους για μια χαρούμενη και ισορροπημένη ζωή ένα σπουδαίο μήνυμα σε όλους εμάς τους υπόλοιπους, που απολαμβάνουμε μια ζωή χωρίς διαβήτη.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη – ημέρα ορόσημο από τα Ηνωμένα Έθνη ως η βασική διεθνής εκστρατεία-όχημα για την ευαισθητοποίηση στο πρόβλημα του διαβήτη
– η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία με την ευγενική υποστήριξη της AstraZeneca φωταγώγησε με το «μπλε φως» που αποτελεί το παγκόσμιο έμβλημα του διαβήτη, τα κτίρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ακαδημίας Αθηνών και της Εθνικής Βιβλιοθήκης, επί της οδού Πανεπιστημίου, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την επιστημονική κοινότητα, τους κρατικούς φορείς και την κοινή γνώμη για την αξία της πρόληψης και της ρύθμισης του διαβήτη.

Την τελετή φωταγώγησης χαιρέτησαν η Υφυπουργός Υγείας κ. Κατερίνα Παπακώστα, η οποία σήμανε την έναρξη της φωταγώγησης, καθώς και οι κ.κ. Ιωάννης Ιωαννίδης, παθολόγος με εξειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη, διευθυντής ΕΣΥ, υπεύθυνος ιατρείου διαβήτη & παχυσαρκίας Β’ Παθολογικής κλινικής Κωνσταντοπούλειου ΓΝ Ν. Ιωνίας-Πατησίων, Γ.Γ.ΕΔΕ, Χάρης Δημοσθενόπουλος, MMedSci, SRD, κλινικός διαιτολόγος-βιολόγος, προϊστάμενος διαιτολογικού τμήματος, ΓΝΑ Λαϊκό, ταμίας ΕΔΕ, Jeroen Commissaris, Country President, AstraZeneca Ελλάδος.
Κατά τη διάρκεια της τελετής φωταγώγησης προβλήθηκε και βίντεο-ντοκιμαντέρ με θέμα το ταξίδι του διαβήτη, το οποίο ξεκινούσε από την αρχαιότητα, αναφερόταν στο παρόν και κατέληγε στο μέλλον και τις υποσχέσεις που αυτό φέρνει για τα άτομα με διαβήτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα