Φλωρίδης: Ανάγκη δημιουργίας ενός δυνατού πόλου

Την πρόθεση του να δημιουργήσει κόμμα, στην περίπτωση που γίνουν πρόωρες εθνικές εκλογές, ανακοίνωσε ο Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στο Αction 24. Το πρωί μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο κ. Φλωρίδης έκανε λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός δυνατού πόλου που

να πιστεύει ότι η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες αλλαγές.

O Γ. Φλωρίδης, με αφορμή το πρόσφατο κοινό κείμενο με την Άννα Διαμαντοπούλου για τη δημιουργία Δημοκρατικού Μεταρρυθμιστικού Πόλου μίλησε στον 9.84 και στον Β. Καργούδη.

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

«Έχουμε μιλήσει για την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας δυνατός πόλος που να πιστεύει ότι η Ελλάδα χρειάζεται μεγάλες αλλαγές, να θέσει αυτήν την ατζέντα. Το σύνολο σχεδόν των κομμάτων μιλάει με λαϊκισμό λέει στον κόσμο πως ό,τι πάθαμε πάθαμε και από δω και πέρα όλα καλά Εμείς προσπαθούμε να πούμε πως αυτό είναι ένα ψέμα και να περιγράψουμε ένα δρόμο ...Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη εδώ και πέντε χρόνια το υπερεθνικό σύνολο στο οποίο ανήκει την προστάτευσε ...η χώρα χρειάζεται πολύ μεγάλες αλλαγές για να γίνει υποδοχέας επενδύσεων και να δημιουργηθούν δουλειές ....Λέμε με τη Διαμαντοπούλου στο άρθρο ότι ενόψει του νέου μνημονίου ή της νέας συμφωνίας ,όπως θέλετε πείτε το, η Ελλάδα είναι γυμνή πρέπει να υπάρξει συμφωνία κομμάτων πάνω στο δικό μας σχέδιο Φοβάμαι ότι επειδή χρειαζόμαστε τα λεφτά των άλλων χωρίς δικό μας σχέδιο θα μας φορέσουν πάλι ένα καπέλο. Παραιτήθηκα πριν 3,5 χρόνια από βουλευτής διαμαρτυρόμενος γιατί ενώ είχαμε χρεοκοπήσει οι πολιτικές δυνάμεις δεν είχαν καμία διάθεση να συνεννοηθούν Μίλησα το 2012 σε μια συγκέντρωση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και είπα ότι όλοι πρέπει να διαθέσουν τον εαυτό τους σε ένα νέο φορέα με νέα ηγεσία. Επί δύο χρόνια, γράφω, μιλάω για το πώς θα πρέπει να συμπράξουν όλες οι δυνάμεις που θέλουν τις αλλαγές. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ενότητα των δυνάμεων που θέλουν τις αλλαγές και αυτές πρέπει να οργανωθούν. Ο τίτλος Δημοκρατικός, Μεταρρυθμιστικός Πόλος περιγράφει τον χώρο, δεν είναι ο τίτλος ενός πολιτικού σχηματισμού, το πως θα λέγεται θα αποφασιστεί ο οποίος θα συμπράξει και με υπάρχοντες σχηματισμούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα