Φήμες το θέμα της παραμονής στην Ευρωζώνη

«Ούτε συζητήθηκε, ούτε ποτέ τέθηκε θέμα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, μετά το χθεσινό μπαράζ φημών που προκάλεσε ηλεκτρονικό δημοσίευμα του Σπίγκελ, με αφορμή την έκτακτη σύσκεψη στο Λουξεμβούργο. Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο πρόεδρος του Γιούρογκουπ Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. Συμμετείχαν οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης που μετέχουν στην ομάδα των 20, δηλαδή, Γερμανίας, Γαλλίας, και Ιταλίας, ενώ κλήθηκε και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών τονίζεται ότι ο υπουργός κλήθηκε για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας.

«Δεν θέλουμε να τινάξουμε την ευρωζώνη στον αέρα», δήλωσε αργά το βράδυ ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υπογραμμίζοντας  πως δεν συζητήθηκε η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, ούτε η αναδιάρθρωση του χρέους. Σήμερα, το σύνολο του Αθηναϊκού Τύπου, μιλά για συζήτηση που είχε στόχο, την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους και την παράταση για μείωση του ελλείμματος.

Το πρωί ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μιλώντας στο Μέγκα, χαρακτήρισε «τρέχουσα» τη χθεσινή συνάντηση, αλλά, όπως είπε, ο υπουργός Οικονομικών “όφειλε να ενημερώσει νωρίτερα για τη συμμετοχή του σ' αυτή”.

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις από τις δηλώσεις Στρος Καν, ο κύριος Χρυσοχοίδης είπε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και πως αυτές εντάσσονται στην εσωκομματική αντιπαράθεση στη Γαλλία ενόψει των προεδρικών εκλογών.
Keywords
Τυχαία Θέματα