Φεύγει από Γιουβέντους ο Ντελ Πιέρο

Έπειτα από 19 χρόνια και μια απίθανη καριέρα με τη φανέλα της Γιουβέντους, ο Αλεσάντρο ντελ Πιέρο ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το ιταλικό ποδόσφαιρο και να αναζητήσει νέες προκλήσεις σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα, πιθανότατα στις ΗΠΑ.

Αυτό προαναγγέλλει ο Ιταλός σταρ στο βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει μεθαύριο Τρίτη με τίτλο «Giochiamo ancora» («Συνεχίζουμε το παιχνίδι»). Το συμβόλαιο του 38χρονου αρχηγού λήγει τον προσεχή Ιούνιο και
η διοίκηση της Γιούβε έχει αποφασίσει να μην του το ανανεώσει, διά στόματος του προέδρου της Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο είχε δηλώσει: «Αυτή η χρονιά είναι και η τελευταία του στην ομάδα».

Όλους αυτούς τους μήνες ο Ντελ Πιέρο κράτησε χαμηλούς τόνους για να μην πλήξει την προσπάθεια των «μπιανκονέρι» για το scudetto. «Η Γιουβέντους κάνει υπερπροσπάθεια να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Δεν χρειαζόμαστε αντιπαραθέσεις, οι οποίες άλλωστε δεν ήταν ποτέ μέρος της καριέρας μου. Είναι η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Ομολογώ ότι δεν μπορώ να φανταστώ το μέλλον μου. Η αλήθεια είναι ότι με φοβίζει, είναι σαν να αφήνω το σπίτι μου. Θα το δω όμως σαν ένα βιντεοπαιχνίδι. Ξέρετε, σαν μια νέα πίστα που θα πρέπει να περάσω», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη ο «Μεγαλέξανδρος» του ιταλικού ποδοσφαίρου, ο οποίος έχει συνδέσει την καριέρα του με τη Γιουβέντους, στην οποία μάλιστα έμεινε πιστός στρατιώτης ακόμα κι όταν αυτή τιμωρήθηκε με υποβιβασμό για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο «calciopolis»!

Ο Αλεσάντρο ντελ Πιέρο πήγε στη Γιουβέντους το 1993 σε ηλικία 19 ετών από την Πάντοβα, στην οποία αγωνίστηκε για δύο χρόνια. Στη 19ετή του παρουσία στη «μεγάλη κυρία» κατέκτησε τίτλους και ατομικές διακρίσεις και θεωρείται από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο μεγάλος Πελέ συμπεριέλαβε τον Ιταλό μεσοεπιθετικό στους 125 πιο σπουδαίους εν ζωή ποδοσφαιριστές, ο Ροναλντίνιο έχει δηλώσει πως είναι το είδωλό του, ενώ η UEFA τον έχει συμπεριλάβει στη λίστα με τους κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες των τελευταίων 50 χρόνων. Όταν το 1999 υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τη Γιούβε, ο Ντελ Πιέρο έγινε ο καλύτερα αμειβόμενος ποδοσφαιριστής σε όλο τον κόσμο, με ετήσιες αποδοχές 11 εκατ. δολ., από μισθούς, πριμ με χορηγίες.

Αυτή τη στιγμή και παρά τα 38 του χρόνια παραμένει ο καλύτερα αμειβόμενος Ιταλός ποδοσφαιριστής. Πρόσφατα συμπλήρωσε 700 εμφανίσεις με την ασπρόμαυρη φανέλα, έχοντας προ πολλού αφήσει πίσω τους Γκαετάνο Σιρέα των 552 εμφανίσεων και Μπέπε Φουρίνο των 528. Επίσης μετράει 289 τέρματα. Με τη Γιουβέντους έχει κατακτήσει 5 πρωταθλήματα Ιταλίας (1995, 1997, 1998, 2002, 2003), ένα Κύπελλο Ιταλίας (1995), 4 Σούπερ Καπ (1995, 1997, 2002, 2003) και ένα Champions League (1996).
Πηγή: Express.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα