Φεστιβάλ Αθηνών, ακυρώσεις και αλλαγές

Αλλαγές προέκυψαν στοπρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών, καθώςοικονομικοί και διαδικαστικοί λόγοιυποχρέωσαν το Berliner Ensemble να ματαιώσειτις δύο παραστάσεις του «Σαίξπηρ», σεσκηνοθεσία Μπομπ Γουίλσον, και τονμονόλογο «Απλά περίπλοκο» του ΤόμαςΜπέρνχαρντ, σε σκηνοθεσία Κλάους Πάιμαν.

Επίσης, το ΒασιλικόΘέατρο της Στοκχόλμης ματαίωσε τηνπαράσταση «Σονάτα των Φαντασμάτων» τουΑύγουστου Στρίντμπεργκ. Μετά από τιςτελευταίες αλλαγές, την αυλαία τουΦεστιβάλ, στις 8 Ιουνίου,

δεν θα σηκώσειστην οδό Πειραιώς 260 το Berliner Ensemble, αλλάτο απολαυστικό δίδυμο από την Ελβετία,Μάρτιν Ζίμερμαν και Ντιμίτρι ντε Περόμε μια παράσταση με χιούμορ, ποιητικήδιάθεση, χορό, μουσική, εικαστικές τέχνεςκαι τεχνικές του τσίρκου υπό τον τίτλομε τίτλο «Hans was Heiri».

Επίσης, στο πρόγραμματης Πειραιώς, οριστικοποιήθηκε για τις21 και 23 Ιουνίου ο βερολινέζικος θίασοςSaubine, με το έργο «Δεσποινίς Τζούλια» τουΑύγουστου Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσίατης Βρετανής Κέιτι Μίτσελ, και με την«Επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα»,σε σκηνοθεσία του Ούγγρου σκηνοθέτηΝτέιβιντ Μάρτον. Η εν λόγω παράστασηβασίζεται στην ομώνυμη όπερα τουΚλαούντιο Μοντεβέρντι.

Η παράσταση«Continu» της διάσημης Βερολινέζας χορογράφουΣάσα Βαλτς θα ανέβει στις 11 Ιουλίου στοθέατρο Ηρώδου του Αττικού, ενώ η καινούριαπαραγωγή του Δημήτρη Παπαϊωάννου έχειτίτλο «Πρώτη Ύλη» και θα παρουσιαστείστις 1 και 2 Ιουλίου στην Πειραιώς 260.

Το Μέγαρο ΜουσικήςΑθηνών θα φιλοξενήσει το Μπαλέτο τηςΌπερας του Περμ με τους «Γάμους» καιτον «Πετρούσκα», αμφότερα σε μουσικήΣτραβίνσκι στις 12 Ιουλίου. Τέλος, στις3 και 4 Ιουλίου στην Μικρή Επίδαυρο θαεμφανιστεί η ιδιαίτερα αγαπητή στηνχώρα μας Ιρλανδέζα ηθοποιός Φιόνα Σω,με το «The Rime of the Ancient Mariner» του ποιητήΣάμιουελ Κόλεριτζ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα