Φέσωναν τράπεζα & ΔΕΗ

Πέντε άτομα συνελήφθησαν καθώς πλήρωναν λογαριασμούς της ΔΕΗ ύψους άνω των 47 χιλιάδων ευρώ με 22 κλεμμένες πιστωτικές κάρτες.

Τουλάχιστον 1.200 άτομα είχαν απευθυνθεί στα μέλη του κυκλώματος προκειμένου να τους διευκολύνουν για να πληρώσουν λογαριασμούς.

Τα θύματα είδαν να χρεώνονται οι κάρτες τους αδικαιολόγητα και προχώρησαν σε καταγγελία.

Επιπλέον, η ΔΕΗ θεωρεί άκυρες τις πληρωμές, με αποτέλεσμα οι λογαριασμοί

να κρίνονται πλέον ως ανεξόφλητοι.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 Ελλήνων και 3 αλλοδαπών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για απατηλές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της Τράπεζας.

Σύμφωνα με αντιπρόσωπο της Τράπεζας, στο διάστημα από 4 έως και 19 Ιανουαρίου 2012 έγιναν συνολικά 80 πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ με τη χρήση δέκα πιστωτικών καρτών, συνολικού ύψους 47.383,71 ευρώ.

Από την έρευνα, προσδιορίστηκαν και οι ηλεκτρονικές συνδέσεις των πέντε κατηγορούμενων, μέσω των οποίων ολοκληρώθηκαν οι συγκεκριμένες συναλλαγές. Όπως προέκυψε, οι δράστες έκαναν τις συναλλαγές μέσω καταστημάτων που διατηρούσαν, ένα εκ των οποίων ήταν Ίντερνετ Καφέ.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, που θα σταλούν για ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα