Εξήραν τον πρωθυπουργό του κρατιδίου Γκουτζάρατ

Ο Ναρέντρα Μόντι, σημαντικό στέλεχος ενός ινδουιστικού, εθνικιστικού κόμματος, πρωθυπουργός της κυβέρνησης του κρατιδίου Γκουτζάρατ της Ινδίας, και δυνάμει επόμενος ομοσπονδιακός πρωθυπουργός της Ινδίας, έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από Ινδούς μεγιστάνες και διπλωμάτες κατά την διάρκεια μιας εκδήλωσης επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.

Η ετήσια σύνοδος στο Γκουτζάρατ είχε στόχο να προωθήσει τις επενδύσεις στοκρατίδιο, το οποίο σημειώνει ταχεία οικονομική ανάπτυξη και συμμετείχανμερικοί από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της χώρας.

Μεγιστάνεςκαι

διπλωμάτες έπλεξαν το εγκώμιο του Μόντι για την διακυβέρνηση του Γκουτζάρατ, υπογραμμίζοντας ότι στους οικονομικούς παράγοντες "αρέσει" ηπολιτική που άσκησε και κάνοντας σαφή την πρόθεση υποστήριξής του για την πρωθυπουργία της Ινδίας, παρά το αμφιλεγόμενο παρελθόν του και παρά το ότι ο ίδιος αποφεύγει να αναφερθεί στην διεκδίκηση ανώτερων αξιωμάτων.

Ο 62χρονος Μόντι είχε κατηγορηθεί το 2002 ότι δεν έκανεαρκετά για να σταματήσει -αν δεν ενθάρρυνε σιωπηρά- τα επεισόδια θρησκευτικής βίας με 2.000 νεκρούς, στην πλειονότητά τους μουσουλμάνους.

Στηνεκδήλωση συμμετείχαν ο Αμερικανός γενικός πρόξενος και ο Βρετανός διπλωματικός επιτετραμμένος, που εξήραν τον πολιτικό του κόμματος BJP Μόντι για την "εκπληκτική πρόοδο" του κρατιδίου-παρά το ότι οι ΗΠΑ το 2005 του είχαν απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός τους.

Τον Οκτώβριο τερματίστηκε και η 10ετής διπλωματική απομόνωση του Γκουτζάρατ από τη Βρετανία.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα