Εξετάζουν άρση ασυλίας

Σε115 καταθέσεις μαρτύρων σε όλο το κατασχεθένυλικό, και σε απολογίες κατηγορούμενων,στηρίζεται το αίτημα των εφετώνανακριτριών, για άρση ασυλίας και τωνυπόλοιπων 9 μη υπόδικων βουλευτών τηςΧρυσής Αυγής. Σύμφωναμε πληροφορίες, από το υλικό προκύπτειότι η Χρυσή Αυγή φέρεται να διαθέτεικάθετη ιεραρχική δομή, με βάση την οποίαλειτουργεί όλ αυτά τα χρόνια, με κατανομήκαθηκόντων και αρμοδιοτήτων, που αφορούνστη διάδοση των θέσεων και των ιδεώντης και στην εκπαίδευση των μελών της.Η κάθε τοπική οργάνωση

φέρεται να καλείτα μέλη της σε κάθε δράση ή εκδήλωσήτης, με smsπουέχουν εμπιστευτική διαβάθμιση, όπωςπροκύπτει από την άρση του τηλεφωνικούαπορρήτου των ήδη κατηγορουμένων.

Στοαίτημα των ανακριτριών, απαριθμούνταιοι καταθέσεις των μαρτύρων που δείχνουντον τρόπο δράσης της οργάνωσης καιαναφέρονται σε συγκεκριμένες ενέργειες,μεταξύ των οποίων η δολοφονία Φύσσα, ηαπόπειρα ανθρωποκτονίας στο Πέραμαεναντίον στελεχών του ΠΑΜΕ, η δολοφονίαΛούκμαν, και η επίθεση σε βάρος τωνΑιγυπτίων ψαράδων στην ΙχθυόσκαλαΠεράματος. Επίσης καταγράφονται τα όπλαπου βρέθηκαν στις οικίες των βουλευτών,οι οποίοι φέρονται όχι μόνο ως επίσημοιεκφραστές της οργάνωσης, αλλά και ωςυποστηρικτές των ιδεών των μελών της.

Παράλληλα,οι δύο εφέτες ανακρίτριες, ζητούν τηνάσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξηςγια κατοχή πυροβόλων όπλων, με σκοπότον εξοπλισμό της οργάνωσης, στους ήδηκατηγορούμενους, Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη,Μίχο, Μπούκουρα, Γερμενή και Λαγό, γεγονόςπου μπορεί να μεταφράζεται για Κασιδιάρηκαι Μίχο, σε προσωρινή κράτηση.

Χυδαίαεπίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς,δέχθηκαν στη Βουλή, από Χρυσαυγίτεςβουλευτές, ο Υπουργός Εσωτερικών, ΓιάννηςΜιχελάκης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,Νίκος Σηφουνάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα