Tελεσίγραφο για παράδοση των Ουκρανών

Τελεσίγραφοστις ουκρανικές δυνάμεις στην Κριμαίανα παραδοθούν μέχρι τις 3:00 τα ξημερώματα,έστειλε ο ρωσικός στόλος της ΜαύρηςΘάλασσας, απειλώντας με στρατιωτικήεπίθεση, όπως μεταδίδει το πρακτορείοΙντερφάξ επικαλούμενο το υπουργείοΆμυνας της Ουκρανίας. Την είδηση διέψευσε ο ρωσικός στόλος. Τηνίδια ώρα, τοενδεχόμενο επιβολής εμπάργκο στιςρωσικές εξαγωγές όπλων, λόγω των εξελίξεωνστην Κριμαία, εξετάζει η ΕυρωπαϊκήΈνωση, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, ηοποία αναφέρεται σε προσχέδιο τηςαπόφασης των υπουργών Εξωτερικών τηςΕ.Ε., που συνεδριάζουν αυτή την ώρα στιςΒρυξέλλες.

Παράλληλαεξετάζεται

και η αναστολής τωνδιαπραγματεύσεων για κατάργηση τηςβίζας για Ρώσους πολίτες

Σκληρήαπάντηση στις δηλώσεις του υπουργούΕξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών ΤζονΚέρι, ο οποίος καταδίκασε τις ρωσικέςκινήσεις στην Κριμαία ως «εισβολή» εξέδωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

ΗΜόσχα χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τηντοποθέτηση του επικεφαλής της αμερικανικήςδιπλωματίας, σημειώνοντας πως βασίζεταισε ψυχροπολεμική λογική.

"ΗΕυρώπη διανύει τη μεγαλύτερη κρίση απότην πτώση του τείχους του Βερολίνου»,δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών τηςΓερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερπροσερχόμενος στο Συμβούλιο ΥπουργώνΕξωτερικών της Ε.Ε.

Ψυχραιμίακαι ρεαλιστικές λύσεις συνέστησε οαντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργόςΕξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος,προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα