Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών

Σπείρα η οποίαενέχεται σε πλήθος διαρρήξεων οικιώνκαι κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας,εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκηςμε την σύλληψη τριών ατόμων.

Ειδικότερα,οι δράστες, από τις αρχές Δεκεμβρίουδιέρρηξαν συνολικά επτά μονοκατοικίεςκαι διαμερίσματα καιαποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουνδύο ακόμη, σε περιοχές των νομώνΘεσσαλονίκης, Κιλκίς, Ημαθίας καιΧαλκιδικής, από το εσωτερικό των οποίωναφαίρεσαν χρυσαφικά, κοσμήματα,ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικάποσά.

Επιπλέον, τοίδιο χρονικό διάστημα

αφαίρεσαν πινακίδεςκυκλοφορίας από τρία σταθμευμέναοχήματα, στην Ημαθία και στα ΚουφάλιαΘεσσαλονίκης.

Σε έρευνεςπου πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τωνδραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκανηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά,κοσμήματα, μικροποσότητα κάνναβης καιτο χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ. Για ένανεκ των συλληφθέντων εκκρεμούσαν συνολικάπέντε αποφάσεις για κλοπές και μηκαταβολή χρεών προς το δημόσιο κατ'εξακολούθηση, με τις οποίες καταδικάστηκεσε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και14 μηνών, καθώς και 2 εντάλματα σύλληψης,με τα οποία διατάσσεται η σύλληψή τουγια διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπώνκατ' εξακολούθηση και από κοινού καιγια απόπειρα ληστείας από κοινού.

Σε βάρος τωνδραστών καθώς και σε βάρος 35χρονουσυνεργού τους που αναζητείται, σχηματίσθηκεδικογραφία για τα αδικήματα της«ΕγκληματικήςΟργάνωσης», των «Διακεκριμένων περιπτώσεωνκλοπών» και της παράβασης του Νόμου«Περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα