Εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος διαρρηκτών

Πολυμελές κύκλωμα Γεωργιανών διαρρηκτών που δρούσε στη Θεσσαλονίκη, «αδειάζοντας» διαμερίσματα, ακόμη και την ώρα που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοί τους κοιμόταν, εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές της πόλης.Ήδη συνελήφθησαν οκτώ μέλη της σπείρας, ηλικίας από 25 έως 50 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τουλάχιστον 48 διαρρήξεις τις οποίες διέπραξαν από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου, κυρίως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες έμπαιναν στα σπίτια, παραβιάζοντας τις πόρτες με τη χρήση σύγχρονων διαρρηκτικών εργαλείων, ενώ άρπαζαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και οτιδήποτε άλλο ήταν εύκολο να μεταφερθεί και να αποφέρει κέρδος.

Σε έρευνες στα σπίτια των δραστών βρέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, καθώς, επίσης γεμιστήρας πιστολιού με δέκα φυσίγγια. Διαπιστώθηκε δε ότι τέσσερις εκ των παραπάνω είναι σεσημασμένοι για κλοπές.

Η Αστυνομία συνέλαβε άλλα οκτώ άτομα, που συνδέονται φιλικά ή συγγενικά με τους δράστες, διότι βρισκόταν παράνομα στη χώρα μας. Εξάλλου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου για αποδοχή των κλοπιμαίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα