Ευρωπαϊκός συναγερμός για πιθανό χτύπημα

Σε συναγερμό οι αστυνομίες όλων των χωρών της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, μετά από κατεπείγον σήμα της EUROPOL, σχετικά με πιθανό σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης τζιχαντιστών, με παγιδευμένα αυτοκίνητα σε ευρωπαϊκή χώρα, εως τις 17 Ιανουαρίου. Το σήμα, εστάλη στις αστυνομίες των ευρωπαϊκών χωρών το περασμένο Σάββατο και σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρονται τα ονόματα επτά τζιχαντιστών, που φέρονται ότι πρόκειται να εκτελέσουν τις τρομοκρατικές ενέργειες.

Την ίδια ώρα σοκ
προκαλεί βίντεο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο οποίο δεκάχρονο αγόρι εμφανίζεται να πυροβολεί και να σκοτώνει δύο γονατισμένους άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνταν από τους τζιχαντιστές ως κατάσκοποι της Ρωσίας.

Αναφορικά με τη σημερινή δημοσίευση της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, η αμερικανική κυβέρνηση διαβεβαίωσε σήμερα ότι η σατιρική εφημερίδα έχει κάθε δικαίωμα να δημοσιεύσει στο πρωτοσέλιδό της τη γελοιογραφία του προφήτη Μωάμεθ, σε μια χώρα που τάσσεται υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης όμως η σάτιρα επί θρησκευτικών θεμάτων αποτελεί ένα θέμα ταμπού.

«Όποιες και αν είναι οι προσωπικές απόψεις – και γνωρίζω ότι μπορεί να ξεσπάσει μια σφοδρή αντιπαράθεση σε αυτό –, εμείς εκφράζουμε την απόλυτη υποστήριξή μας στο δικαίωμα της Σαρλί Εμπντό να δημοσιεύσει σκίτσα όπως αυτό» υποστήριξε η εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών Μαρί Χαρφ σε ερώτηση που της τέθηκε για την έκδοση της γαλλικής εφημερίδας.

Στο μεταξύ στην Αίγυπτο το ισλαμικό πανεπιστήμιο Αλ Άζχαρ, ο ύπατος θεσμός του σουνιτικού Ισλάμ, εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι η δημοσίευση των νέων σκίτσων τα οποία εικονίζουν τον προφήτη Μωάμεθ είναι μια ενέργεια που πρόκειται να «αναζωπυρώσει το μίσος».

Η δημοσίευση αυτών των σκίτσων θα «υποδαυλίσει το μίσος (...). Δεν θα συμβάλλει στην ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των λαών και θα παρεμποδίσει την ενσωμάτωση των μουσουλμάνων στις ευρωπαϊκές και δυτικές κοινωνίες» υπογράμμισε το αλ Άζχαρ σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα