Έτοιμος ο «προπομπός» του ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε ότι το Κέντρο Επισκεπτών που βρίσκεται στο χώρο του εργοταξίου του ΚΠΙΣΝ, επί της Εσπλανάδας, άνοιξε τις πόρτες του και είναι έτοιμο να υποδεχτεί το κοινό.

ΤοΚέντρο Επισκεπτών είναι μια ελαφριά, προσωρινή και ανακυκλώσιμη κατασκευή με απλές σχεδιαστικές γραμμές και διάφανη μορφή. Μέσα από το Κέντρο Επισκεπτών, το κοινό θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να δει από κοντά το εργοτάξιο και να ενημερωθεί για τις εντατικές εργασίες κατασκευής και ανάπτυξης ενός πολύπλοκου έργου,

η ολοκλήρωση του οποίου σε δύο περίπου χρόνια θα αλλάξει ριζικά τον αστικό ορίζοντα της Αθήνας.

Οκ. Γιάννης Τροχόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής του ΚΠΙΣΝ στη συνέντευξη Τύπου το πρωί της Δευτέρας, τόνισε μεταξύ άλλων τη σημασία του Κέντρου ως χώρου εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας.
ΤονΜάρτιο του 2013, δύο φοιτητές ανακηρύχθηκαν, από τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα και σχεδιαστή του ΚΠΙΣΝ, Renzo Piano, νικητές στον Πανελλήνιο Σπουδαστικό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για τον σχεδιασμό του Κέντρου Επισκεπτών.

Τηνεκθεσιακή διαμόρφωση του Κέντρου Επισκεπτών ανέλαβε η μουσειολογική ομάδα της Ερατώς Κουτσουδάκη με τους συνεργάτες της, Ανδρομάχη Γκαζή, Χριστόφορο Μπρέλλη και Καλλιόπη Κουτρουμπή. Την κατασκευή ανέλαβε η τεχνική εταιρεία Μπαλλιάν και τις μελέτες υλοποίησαν οι εταιρίες Betaplan, LDK και ΟΜΕΤΕ.

Δεδομένουότι το σύνολο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Επισκεπτών έχουν ως κοινό παρονομαστή το Κέντρο Πολιτισμού ΙΣΤ και τους οργανισμούς που αυτό θα στεγάζει μελλοντικά, το εσωτερικό του απαρτίζεται από τέσσερις θεματικές γωνιές που μέσω διαδραστικών οθονών θα μεταφέρουν στο κοινό τις καλλιτεχνικές προοπτικές της Εθνικής ΛυρικήςΣκηνής, την ερευνητική και κοινωνική διάσταση της Εθνικής Βιβλιοθήκης, καθώς και την περιβαλλοντική ταυτότητα του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Η τέταρτη και τελευταία γωνιά του Κέντρου είναι αφιερωμένη στα παιδιά και επικεντρώνεται στη σταδιακή, αλλά και διαδραστική γνωριμία τους με το Κέντρο Πολιτισμού.

Πληροφορίεςγια τις οργανωμένες ξεναγήσεις του κοινού στο εργοτάξιο του ΚΠΙΣΝ, καθώς και το πρόγραμμα μελλοντικών εκδηλώσεων θα αναρτηθούν τις προσεχείς ημέρες στην ιστοσελίδα www.snfcc.org.

***Οι δύο νέοι Έλληνες φοιτητές αρχικτεκτονικής, Άγης-Παναγιώτης Μουρελάτος και Σπυρίδωνας Γιωτάκης, καθώς και η αρχιτέκτων και μουσειολόγος Ερατώ Κουτσουδάκη, μίλησαν στον Αθήνα 984 και τη Νάνσυ Αγγελοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα