Έσβησε η φλόγα

Η ιδέα των Βρετανών να «επιβιβάσουν» την ολυμπιακή φλόγα σε κανό και να τη μεταφέρουν στα φουρτουνιασμένα νερά των ολυμπιακών εγκαταστάσεων καγιάκ στο Χερφορντσάιρ, είχε συνέπεια το σβήσιμό της.

Ο αθλητής που κρατούσε τη δάδα, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να την κρατήσει όσο ψηλότερα μπορούσε, πλην όμως σχεδόν με το ξεκίνημα της διαδρομής, η βάρκα βρέθηκε «κάτω» από το νερό και η φλόγα έσβησε.

Το πρόβλημα, πάντως, διορθώθηκε, αφού με το που «έδεσε» η λέμβος στην προβλήτα, οι υπεύθυνοι φρόντισαν να ανάψουν και πάλι τη φλόγα από το ειδικό φανάρι στο οποίο μεταφέρεται
για κάθε ενδεχόμενο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, όμως, δεν ήταν το μοναδικό που καθιστά το «ταξίδι» της ολυμπιακής φλόγας ως τις 27 Ιουλίου για την έναρξη της Ολυμπιάδας του Λονδίνου ιδιαίτερα «περιπετειώδες».

Όπως, άλλωστε, δεν είναι και η πρώτη φορά που σβήνει, κάτι που είχε ξανασυμβεί πριν από λίγο καιρό, όταν ένα ρεύμα αέρα επιστράτευσε το ειδικό φανάρι για να ανάψει και πάλι η φλόγα στα χέρια του Ντέιβιντ Φόλετ που κινείται σε αναπηρικό καροτσάκι.

Υπάρχουν, όμως, και τα «ευτράπελα», όπως για παράδειγμα η... έμπνευση ενός ποδηλάτη να μπει με το ποδήλατό του στην πομπή και να απομακρυνθεί με όχι και τόσο... ευγενικό τρόπο από τους υπεύθυνους ασφάλειας της λαμπαδηδρομίας.

Σαφώς ηπιότερος ήταν ο τρόπος που απομακρύνθηκαν δύο μαυροντυμένα παιδιά που επίσης έσπασαν τον κλοιό στο Κόβεντρι και προσπάθησαν να πάρουν τη δάδα από τα χέρια της ομάδας των πέντε εργαζόμενων του τοπικού Εθνικού Κέντρου Υγείας.

Τα πιτσιρίκια πήραν τη δάδα από τα χέρια του λαμπαδηδρόμου που, προφανώς, θεώρησε το περιστατικό μέρος του τελετουργικού, πλην όμως η τάξη αποκαταστάθηκε από τους υπεύθυνους ασφάλειας.

Πηγή:Sentragoal
    
 
Keywords
Τυχαία Θέματα