ΕΣΗΕΑ για δημοσιεύσεις ισολογισμών

Για μια ακόμη φορά επιχειρείται η ανατροπή του καθεστώτος της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες που ισχύει με το νόμο 2190/1920, αναφέρει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοινωσή της και τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι: "μια τέτοια ανατροπή επιφέρει βαρύ πλήγμα στην ενημέρωση, τη διαφάνεια και το θεσμικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων όλων των εταιρειών (Α.Ε. και Ε.Π.Ε.) και μειώνει τα έσοδα των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου.

Στην ίδια ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ
αναφέρει: "Εξάλλου, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση Εκδοτών Εφημερίδων τονίζει είναι χρέος της πολιτείας να εξασφαλίζει ένα ικανό επίπεδο διαφάνειας και ασφάλειας όσον αφορά στις δραστηριότητες των εισηγμένων και μη εταιρειών αλλά και να καθιστά δυνατή μια ίση και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές πληροφορίες για όλους τους ενδεχόμενους επενδυτές. Το διαδίκτυο και πολύ περισσότερο οι ιστοσελίδες των επιχειρήσεων είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να αναπληρώσουν την πληροφόρηση του κοινού, την αξιοπιστία, την ασφάλεια και την διαφάνεια που παρέχει η δημοσίευση στην εφημερίδα".

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και όλοι οι εργαζόμενοι στον τύπο και τα ΜΜΕ καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις των επιχειρηματικών κύκλων που αποσκοπούν στην επιβολή ενός καθεστώτος επιλεκτικής πληροφόρησης και αδυναμίας ελέγχου των οικονομικών στοιχείων από το ευρύ κοινό. Δηλώνουν δε, ότι θα αγωνιστούν με κάθε μέσο για να αποτραπεί η επιχειρούμενη ανατροπή του ισχύοντος, μέχρι σήμερα, καθεστώτος υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών και λοιπών οικονομικών στοιχείων εταιρειών.
Keywords
Τυχαία Θέματα