Έριξε το γάντι στους αντιρρησίες

Έκτακτο συνέδριο το Σεπτέμβριο, και νωρίτερα εσωκομματικό δημοψήφισμα για την έγκριση της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, εφόσον μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να ξεκαθαρίσει τώρα το τοπίο, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μέσω συνέντευξής του στο ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο". Μία

ημέρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο κ. Τσίπρας έριξε το γάντι στα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, για το γεγονός ότι δεν βάζουν πλάτη - όπως είπε - στην προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση για έξοδο από την κρίση.

Σηκώνοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης, καταλόγισε προσπάθεια λαθροχειρίας του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος από την πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν ζήτησε από το λαό να πει όχι για να πάμε στη δραχμή (και το να λένε ότι το μεγάλο όχι ήταν ναι στη δραχμή είναι μια λαθροχειρία).
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι με βάση το καταστατικό του κόμματος όσοι διαφωνούν θα έπρεπε να έχουν παραδώσει τις έδρες τους, ενώ χαρακτήρισε σουρεαλιστικό να λέει κάποιος ότι καταψηφίζει τις κυβερνητικές προτάσεις, αλλά στηρίζει την κυβέρνηση!

Ειδικότερα για την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε: "εξέφρασα και στην ίδια τον προβληματισμό μου. Οι επιλογές του καθενός και της καθεμιάς έχουν και παράγουν αποτέλεσμα. Δεν είμαι μικρό παιδί να μου λέει εγώ σε καταγγέλλω για να σε προστατεύσω". Ακόμη, άφησε σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες με ψηφοφορίες στις 6 η ώρα το πρωί, που παραπέμπουν, όπως είπε, σε κλεφτοπόλεμο.

O κος Τσίπρας συνέδεσε απολύτως τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, αναφέροντας ότι αν δεν έχει πλειοψηφία στη βουλή, θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιστρέψει στις αντιμνημονιακές του ρίζες, δήλωσε το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Σόφη Παπαδόγιαννη μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 984, ενώ πήρε αποστάσεις από την πρόταση του πρωθυπουργού να γίνει εσωκομματικό δημοψήφισμα για τη συμφωνία.

Στις 10:00 το πρωί θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα συνεδριάσει αύριο Πέμπτη. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την ομιλία του Πρωθυπουργού και πρόεδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα. Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στο Σινέ Κεραμεικός.

"Στις δύο ώρες συνέντευξης του κ.Τσίπρα στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ούτε μια ερώτηση και δεν ειπώθηκε ούτε μισή λέξη για τα σχέδια Βαρουφάκη για τα IOUs και την επιστροφή στη δραχμή" αναφέρει σε ανακοινωσή του To Ποτάμι.

Συνάντηση στις 12 αύριο στη Βουλή του επικεφαλής του ποταμιού Σταυρου Θεοδωράκη με τον πρόεδρο και το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Προηγούμενη είδηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα