Έρευνες για πετρέλαιο στη μεθόριο

«Διεξάγουν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην περιοχή του Σβίλενγκραντ» είναι ο τίτλος, υπό τον οποίο η εφημερίδα «Τρουντ» της Σόφιας δημοσιεύει σήμερα δηλώσεις αρμόδιου εκπροσώπου της εταιρείας Overgaz Inc για τις έρευνες, τις οποίες θα προγραμματίζει η βουλγαρική εταιρεία σε μία περιοχή 914 τ.χλμ. στη Νοτιοανατολική Βουλγαρία, στη μεθόριο
με την Ελλάδα και την Τουρκία, τις επόμενες 60-80 ημέρες.

Ο Ντίμιταρ Μεράτσεφ, αρμόδιο στέλεχος της εταιρείας, δήλωσε ότι οι προγνώσεις για τις ποσότητες των κοιτασμάτων στην περιοχή κάνουν λόγο για ένα δισ. κ.μ., ενώ, όπως είπε, οι έρευνες θα διεξαχθούν με προηγμένη, γαλλικής προέλευσης, τεχνολογία, που προστατεύει το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο ειδικό, οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν μέσω της λεγόμενης «παλμικής μεθόδου», στο πλαίσιο της οποίας ειδικευμένα τεχνικά μέσα εκπέμπουν στα έγκατα της γης μικροκύματα υψηλής συχνότητας από διαφορετικά σημεία. Στην επιστροφή των κυμάτων τα στοιχεία αναλύονται κι έτσι καθίσταται δυνατός ο εντοπισμός δυνητικών κοιτασμάτων υγρών καυσίμων.

Όπως διευκρινίζει ο διευθυντής των ερευνών κ. Μεράτσεφ, πρόκειται για την πλέον σύγχρονη τεχνολογία, την οποία χρησιμοποιούν οι μεγαλύτερες πετρελαϊκές επιχειρήσεις του κόσμου. Η τεχνολογία είναι απολύτως ακίνδυνη για το περιβάλλον και για την ανθρώπινη υγεία και ο τοπικός πληθυσμός έχει ενημερωθεί γι' αυτό, κατά τον Βούλγαρο αρμόδιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρευνες,erevnes