Επιβεβαιώνει η Εθνική για συμμετοχή Cigna σε θυγατρική της Finansbank

Επιβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα, ότι η Cigna, μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ, στον κλάδο ασθένειας και ζωής, θα αποκτήσει το 51% της θυγατρικής της Finansbank, Finans Emeklilik. Βάσει της συμφωνίας η Finansbank θα διατηρήσει το υπόλοιπο 49%.

Επιπλέον, σημειώνεται οτι υπογράφηκε παράλληλα πρόσθετη 15ετής αποκλειστική συμφωνία

μεταξύ της Finansbank και της Finans Emeklilik για την παροχή συνταξιοδοτικών προϊόντων και προϊόντων ζωής μέσω του δικτύου διανομής της Finansbank.

Με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο, τα συνολικά ονομαστικά έσοδα για τη Finansbank που σχετίζονται με το μερίδιο του 51% για το διάστημα των 15 ετών θα φτάσουν τα TL1,4 δισ. (€623 εκατ.), περιλαμβανομένων των €85 εκατ. καταβεβλημένων από τη Cigna κατά το κλείσιμο της συμφωνίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εθνικής αναφέρει τα εξής:

Finansbank ανακοίνωσε σήμερα σημαντική συνεργασία με τη Cigna, μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ στον κλάδο ασθένειας και ζωής, για την παροχή στην Τουρκία ασφαλιστικών προϊόντων ζωής, συνταξιοδότησης και ατομικών ατυχημάτων. Η Cigna είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στις ΗΠΑ, με συνολικά ετήσια έσοδα $22 δισ., ευρύ χαρτοφυλάκιο ασφαλιστικών προϊόντων ζωής και ασθένειας και δυναμικό πωλήσεων σε 30 χώρες και δικαιοδοσίες, με περίπου 72 εκατομμύρια πελατειακές σχέσεις παγκοσμίως. Έχοντας ένα επιτυχημένο ιστορικό τραπεζοασφαλιστικών συνεργασιών σε κορυφαίες αναδυόμενες αγορές όπως η Κίνα και σχέδια για είσοδο στην αγορά της Ινδίας που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, η Cigna φέρνει την εμπειρία της στην Τουρκία μέσω της συνεργασίας της με τη Finansbank, αξιοποιώντας με τον τρόπο αυτό τη δύναμη μιας από τις κορυφαίες τράπεζες της τουρκικής αγοράς.

Βάσει της συμφωνίας, η Cigna θα αποκτήσει το 51% της Finans Emeklilik, ενώ η Finansbank θα διατηρήσει μερίδιο 49%. Υπογράφηκε επίσης πρόσθετη 15ετής αποκλειστική συμφωνία μεταξύ της Finansbank και της Finans Emeklilik για την παροχή συνταξιοδοτικών προϊόντων και προϊόντων ζωής μέσω του δικτύου διανομής της Finansbank.

Με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο, τα συνολικά ονομαστικά έσοδα για τη Finansbank που σχετίζονται με το μερίδιο του 51% για το διάστημα των 15 ετών θα φτάσουν τα TL1,4 δισ. (€623 εκατ.), περιλαμβανομένων των €85 εκατ. καταβεβλημένων από τη Cigna κατά το κλείσιμο της συμφωνίας".

Keywords
Τυχαία Θέματα