Επιστροφή θραύσματος

Εξήντα χρόνια μετά, ένα αρχαιολογικό θραύσμα, το οποίο είχε αφαιρέσει από κιονόκρανο ένας Ολλανδός τουρίστας στη δεκαετία του '50, σε ανάμνηση της επίσκεψής του, όπως είπε, επιστρέφει την Τρίτη στη χώρα μας.

Πρόκειται για γωνιακό τμήμα κιονόκρανου ή γείσου φτιαγμένο από πεντελικό μάρμαρο. Ο ηλικιωμένος σήμερα Ολλανδός τουρίστας, πριν φύγει από τη ζωή, αποφάσισε να κάνει μια καλή πράξη και αφού ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, συμφώνησε να μεσολαβήσει το ολλανδικό Εθνικό Μουσείο Αρχαιοτήτων του Leiden για την επιστροφή του θραύσματος στην Αθήνα.

Το
θραύσμα θα παραδοθεί επισήμως σε ελληνικά χέρια, σε ειδική τελετή που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, στο χώρο του Μουσείου Λίντεν, παρουσία του πρέσβη μας στη Χάγη, κ. Ιωάννη Οικονομίδη, στο πλαίσιο των εγκαινίων της νέας έκθεσης του ολλανδικού Μουσείου, με τίτλο "Ελισάβετ και Γουλιέλμος Β'-Αυτοκράτορες στην Κέρκυρα".

Το αρχιτεκτονικό κομμάτι θα παραλάβει εκ μέρους του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του υπουργείου Μαρία Λαγογιάννη. 
Keywords
Τυχαία Θέματα