Επιστρέφουν στις 2 Δεκεμβρίου

Να κλείσει τις εκκρεμότητες με τους δανειστές, εντός του Δεκεμβρίου, στοχεύει η κυβέρνηση, έχοντας προθεσμία μιας εβδομάδας προκειμένου να παρουσιάσει λύσεις πειστικές προς την τρόικα, η οποία επιστρέφει στις 2 Δεκεμβρίου. Ανοιχτά παραμένουν μέτωπα, όπως το δημοσιονομικό κενό, η φορολόγηση στα ακίνητα, οι πλειστηριασμοί, οι αμυντικές βιομηχανίες, η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις στο δημόσιο

και οι ομαδικές απολύσεις. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να σταλούν οι προτάσεις προς τους επικεφαλής των δανειστών, με στόχο να επιτευχθεί μια συμφωνία ως το Γιουρογκρούπ της 9ης Δεκεμβρίου. Εντός της εβδομάδας θα υπάρξει και νέα συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Στην Αθήνα σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ Ντολ, ο οποίος τόνισε ότι «η Ελλάδα, ανκαι αντιμέτωπη με μία άνευ προηγουμένου κρίση, ενεργεί με μεγάλη ευθύνη». Θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδροτης κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο και με σειρά υπουργών.

Για λάθη, αβλεψίες και παραλείψεις του υπουργείου οικονομικών στα θέματα των πλειστηριασμών και της πάταξης της φοροδιαφυγής έκανε λόγο μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός.

Keywords
Τυχαία Θέματα