Επιστρέφουν οι διαγωνισμοί Grand Prix Μαρία Κάλλας

Οι Διεθνείς Διαγωνισμοί Grand Prix Μαρία Κάλλας, για την Όπερα και το Πιάνο επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια σιωπής. O Διαγωνισμός Όπερας θεωρείται ένας από τους πιο δύσκολους παγκοσμίως και διεξάγεται στην Αθήνα από τις 4 Οκτωβρίου. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από καταξιωμένους συντελεστές και καλλιτέχνες της όπερας, μεταξύ αυτών οι Cheryl Studer (Υψίφωνος, ΗΠΑ/Γερμανία), Dame Gwyneth Jones (Υψίφωνος, Ουαλία), Peter Katona
(Casting Director/ Royal Opera House - Covent Garden, Αγγλία), Μύρων Μιχαηλίδης (Αρχιμουσικός/ Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής), Μίλτος Λογιάδης (Αρχιμουσικός), και Guy Montavon (Γενικός Διευθυντής Όπερας της Ερφούρτης, Γερμανία).

Ο τελικός του Grand Prix Μαρία Κάλλας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 19.30 στο Θέατρο Ολύμπια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η ορχήστρα της ΕΛΣ θα συνοδεύσεις τους τραγουδιστές, ενώ θα ακολουθήσει η απονομή των βραβείων.

Στη φετινή διοργάνωση της όπερας συνολικά κατατέθηκαν 74 αιτήσεις συμμετοχής και τελικά έγιναν δεκτοί 52 νέοι λυρικοί τραγουδιστές από τέσσερις ηπείρους και 15 χώρες: Αγγλία, Αίγυπτο, Αρμενία, Βέλγιο, Βραζιλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδά, Κίνα, Κορέα, Ουκρανία, Ρουμανία, και Τσεχία.

Ως μέλος της κριτικής επιτροπής η υψίφωνος Dame Gwyneth Jones μίλησε στην Ελευθερία Πάντζιου για το φετινό Grand Prix και τους υποψηφίους. Όπως είπε «πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συναυλία στον τελικό το Σάββατο. Υπάρχουν πολύ όμορφες φωνές. Υπάρχουν πολλές φωνές που έχουν καλό, όμορφο υλικό, δυστυχώς όμως πολλές δεν έχουν την τεχνική να μπορούν να συγκεντρωθούν και να ερμηνεύσουν κατά το επιθυμητό. Πιστεύω επίσης, ότι πολύ συχνά οι τραγουδιστές δεν έχουν μεγάλη ποικιλία τόνων, τραγουδούν πολύ δυνατά όλη την ώρα και χωρίς έκφραση. Τόσο που κάποιος αναρωτιέται αν πραγματικά ξέρουν τι τραγουδούν. Είναι κρίμα γιατί αν είναι να τραγουδάς χωρίς έκφραση, καλύτερα να μην τραγουδάς καθόλου».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη της Dame Gwyneth Jones εδώ: www.athina984.gr/node/307885
Keywords
Τυχαία Θέματα