Επιστρέφουν οι Tiger Lillies

Το εκκεντρικό συγκρότημα των "Tiger Lillies" επιστρέφει στη χώρα μας και παρουσιάζει από απόψε στο Μπάντμιντον το μουσικό πολυθέαμα "Rime of the Ancient Mariner". Είναι βασισμένο στο ποίημα «Η μπαλάντα τουγ έρου ναυτικού» του Σάμιουελ Κόλριτζ.

"Αυτό που κάναμε είναι ότι πήραμε ένα κλασσικό αγγλικό ποίημα και οι "TigerLillies" έγραψαν τη μουσική που ταιριάζει, και οπτικά δημιουργήσαμε ένα 3D περιβάλλον που τους βοηθά να διηγηθούν την ιστορία" τόνισε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο Καλιφορνέζος φωτογράφος και εικαστικός καλλιτέχνης,
Μαρκ Χολτχάζεν, που σκηνοθέτησε την παράσταση.

"Δεν είναι απλά μια παράσταση, ούτε μια συναυλία, ούτε ένα θεατρικό έργο, είναι όλα αυτά μαζί", επεσήμανε, προσθέτοντας ότι "η θεματολογία της βρετανικής εκδοχής του ποιήματος είναι μια «άλλου τύπου» οδύσσεια, που αντλεί στοιχεία από το περιβάλλον, τη θρησκεία, αλλά μοιάζει με το ομηρικό έπος, αφού παρακολουθούμε αυτά που περνά ο πρωταγωνιστής στο ταξίδι του προς την κόλαση και πίσω".

"Το έργο καλεί το κοινό και τον πρωταγωνιστή του να αμφισβητήσουν τα κίνητρά τους και μερικές φορές πιστεύω ότι οι καταστάσεις της ζωής μπορούν να παρασύρουν κάποιον, αλλά στο τέλος θα βγει πιο δυνατός, έχοντας πάρει πολλά μαθήματα"πρόσθεσε ο Μαρκ Χολτχάζεν.

Αναφορικά με τη συνεργασία του με τη μπάντα τόνισε ότι η σχέση τους είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Όπως δήλωσε "Αφήνω τους TigerLillies να κάνουν αυτό που ξέρουν, τους αφήνω να πουν την ιστορία μέσω της μουσικής τους και μετά εγώ οπτικά προσπαθώ να δημιουργήσω το σκηνικό, που θα υποστηρίξει τη δουλειά τους.

Τέλος ο Μαρκ Χολτχάζεν προέτρεψε το κοινό που θα δει την παράσταση, η οποία έχει καταπληκτική μουσική και ιστορία, όπως είπε, να την παρακολουθήσει χωρίς να σκέφτεται κάτι άλλο και αν είναι δυνατό να αφήσει το έργο να το συνεπάρει.

Βίκυ Παπαστεφάνου
Keywords
Τυχαία Θέματα