Επιστρέφει στην Αθήνα η τρόικα

Εν μέσω προειδοποιήσεων για υλοποίηση των επιταγών της τρόικας προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος, επιστρέφουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της τρόικας για συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Οι Βρυξέλλες ζητούν από την ελληνική πλευρά να υπάρξει πρόοδος στις αμυντικές βιομηχανίες, το δημοσιονομικό κενό του 2014, αλλά και του 2015, στις διαρθρωτικές αλλαγές και στις ιδιωτικοποιήσεις. Την πεποίθηση ότι η

συμφωνία θα κλείσει πριν από το τέλος του έτους, εξέφρασε μετά το Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος την Κυριακή θα παρουσιάσει στην τρόικα μέτρα 1.3 δισ. ευρώ, διαρθρωτικού χαρακτήρα, που θα αφορούν μείωση δαπανών σε ΔΕΚΟ και πρόσωπα δημοσίου δικαίου, συγχωνεύσεις οργανισμών και αυστηρή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Μιλώντας στο CNBC ο υπουργός Οικονομικών τόνισε την ανάγκη να αποφευχθεί νέα λιτότητα στην ελληνική οικονομία, καθώς θα ήταν επικίνδυνη για το ίδιο το πρόγραμμα. «Η προσαρμογή μέχρι τώρα ήταν τόσο τεράστια που δεν μπορούμε να λάβουμε νέα μέτρα λιτότητας, δεν μπορούμε να μειώσουμε περαιτέρω το βιοτικό επίπεδο του λαού», ανέφερε.

Για τους πλειστηριασμούς, ο κ Στουρνάρας τόνισε από τις Βρυξέλλες ότι η ελληνική πλευρά δεν δέχεται να αρθούν από 1ης Ιανουαρίου όλα τα μορατόρια, διότι οι απώλειες για τις τράπεζες θα είναι μεγάλες.

Πίσω από τις πιέσεις της τρόικας για άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας βρίσκονται το χρηματοπιστωτικό σύστημα και κυρίως κάποια κοράκια των αγορών που θέλουν να αποκτήσουν ακίνητα σε εξευτελιστικές τιμές και να κερδίσουν από την πώληση ή ενοικίασή τους, τόνισε στον ΣΚΑΪ η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα