Επιστρέφει η τρόικα

Στην Αθήνα φτάνει μεθαύριο η τρόικα για ένα δεκαήμερο γνωριμίας με τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, και με την κυβέρνηση αυτή τη φορά να θέτει τα δικά της αιτήματα απέναντι στους δανειστές. Οι διαπραγματεύσεις αυτές θα προετοιμάσουν το έδαφος για ένα θερμό φθινόπωρο, κατά το οποίο αναμένεται να τεθεί ζήτημα νέου μισθολογίου

στο δημόσιο, νέου ασφαλιστικού, απελευθέρωσης των απολύσεων και θεσμοθέτησης του λοκ άουτ. Για την ώρα, η ελληνική διαπραγματευτική πλευρά αναμένεται να ζητήσει ελάφρυνση των φορολογικών βαρών και ευκολίες στην αποπληρωμή των χρεών των πολιτών, με ενιαία ρύθμιση με περισσότερες δόσεις, 100 συγκεκριμένα, προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Από την άλλη πλευρά, η τρόικα διατηρεί τις επιφυλάξεις της για σειρά ζητημάτων, και θα εστιάσει στον υπολογισμό του κόστους που έχουν οι πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις για αποκατάσταση των αποδοχών κλάδων, όπως οι ένστολοι και οι δικαστικοί.

Πρόταση δική μας ήταν το ποσοστό της δόσης να καθοριστεί με βάση το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο αντιπρόεδρος των εφοριακών, Τρύφων Αλεξιάδης. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα κληθούμε το επόμενο εξάμηνο να πληρώσουμε 11 δισεκατομμύρια σε φόρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα