Επιστρέφει από τη Δευτέρα ο καύσωνας

Η κλιματική αλλαγή που έχει προκληθεί εξ΄αιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας, ευθύνεται για την αύξηση της συχνότητας των πολύ ζεστών καλοκαιριών, ενώ η κατάσταση είναι ήδη χειρότερη από αυτή που φαντάζονταν οι επιστήμονες πριν από 20 χρόνια, τόνισε ο Αμερικανός κλιματολόγος και διευθυντής του ινστιτούτου διαστημικών μελετών της NASA Γκοντάρ Τζέιμς Χάνσεν σε άρθρο του στο σημερινό φύλο της Washington Post. Στην Ελλάδα,

ο καύσωνας επιστρέφει από τη Δευτέρα, με υψηλές θερμοκρασίες που μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αγγίξουν και τους 42 βαθμούς, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τους 41 και πιθανώς τοπικά και τους 42 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει ο υδράργυρος την Τρίτη και την Τετάρτη. Σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία και την Πέμπτη, ενώ μόνο στα βόρεια της χώρας θα σημειωθεί μικρή πτώση.  Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι ηλικιωμένοι, και οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, σύμφωνα με τον διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Σωτήρη Αδαμίδη, ο οποίος μίλησε στον Α984.

Keywords
Τυχαία Θέματα