Επιμένουν για τις αποζημιώσεις των ροδακινοπαραγωγών

Δεν έχει κλείσει για τη χώρα το ζήτημα της αναπλήρωσης της απώλειας εισοδήματος που έχουν υποστεί παραγωγοί ροδάκινων και νεκταρινιών από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και το ρωσικό εμπάργκο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί για το θέμα αυτό με τον νέο επίτροπο Γεωργίας Φιλ Χόγκαν.

Όπως είπε ο κ. Καρασμάνης και στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, 53.000 οικογένειες καλλιεργητών ροδάκινων και νεκταρινιών έχουν υποστεί σοβαρές εισοδηματικές απώλειες, εξαιτίας της ραγδαίας μείωσης έως και

70% των τιμών των προϊόντων τους και αν δεν υπάρξει αναπλήρωση του απολεσθέντος εισοδήματος τότε θα αντιμετωπίσουν έντονο πρόβλημα βιοπορισμού, ενώ τίθεται εν αμφιβόλω η συνέχιση της καλλιέργειας και της αγροτικής δραστηριότητας τα προσεχή χρόνια σε ευαίσθητες περιοχές της υπαίθρου. Και πρόσθεσε ότι η διεκδίκηση των αποζημιώσεων παραμένει σταθερός προσανατολισμός της ελληνικής κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς αυτές δεν συνιστούν ευνοϊκή μεταχείριση, αλλά απόδοση δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, προσέθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα