Επιμένει στις κινητοποιήσεις η ΠΝΟ

Παράταση στην αγωνία χιλιάδων ταξιδιωτών του Πάσχα, που αναμένουν τις τελικές αποφάσεις των ναυτεργατών, μετά το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις. «Τα περιθώρια διαλόγου εξαντλήθηκαν» τονίζει η κυβέρνηση μετά το χθεσινοβραδινό μίνι υπουργικό συμβούλιο υπό τον Λουκά Παπαδήμο και δηλώνει αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον, ενώ καλεί την ΠΝΟ

να αναλάβει τις ευθύνες της. Σήμερα έχει οριστεί συνάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου με εκπροσώπους των ναυτεργατών, η τελική στάση των οποίων ίσως καθοριστεί εντός της ημέρας.

Η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ περιλαμβάνει τα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη τη Μ. Τρίτη 10 Απριλίου 2012 και από ώρα 00.01 μετά τα μεσάνυχτα και λήξη τη Μ. Τετάρτη 11 Απριλίου 2012 και ώρα 24.00.

Εμπορικοί φορείς κάνουν λόγο για καταστροφή στην τουριστική κίνηση των νησιών, αν τελικά πραγματοποιηθεί η απεργία, ενώ οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δέχονται συνεχώς ακυρώσεις και μεταθέσεις εισιτηρίων για άλλες ημέρες.

O Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η απόφαση της ΠΝΟ αποτελεί «μνημείο αναλγησίας», ενώ την καλεί να αναλογιστεί το εργασιακό μέλλον των ίδιων των ναυτικών όταν οι εταιρείες στις οποίες απασχολούνται υφίστανται συνεχώς ζημίες.  

Keywords
Τυχαία Θέματα