Επικοινωνία Πούτιν - Ποροσένκο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ουκρανός ομόλογός του Ποροσένκο. Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του ουκρανού προέδρου, κατά τη συνομιλία τους συμφώνησαν στα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε η συμφωνηθείσα εκεχειρία να έχει διάρκεια.

«(Οι δύο ηγέτες) τόνισαν ακόμη την ανάγκη να υπάρξει η μέγιστη ανάμειξη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για την επιτήρηση της κατάστασης...και συνεργασία στην παροχή ουκρανικής και διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Ποροσένκο.

«Η αστάθεια στην

Ουκρανία είναι επικίνδυνη για την ίδια τη χώρα όσο και για τους γείτονές της, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία» τόνισε στο μεταξύ το Σάββατο ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Η αποσταθεροποίηση στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει μια τεράστια δίνη, απειλεί να καταπιεί τόσο στη Ρωσία όσο και εμάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λουκασένκο σε ρωσικά ΜΜΕ.

Κατηγόρησε δε για την κρίση τις Ηνωμένες Πολιτείες: «Είναι ο θείος Σαμ από το εξωτερικό που μας σπρώχνει σε αυτή τη σφαγή. Και ας είμαστε ειλικρινείς: Πολλοί πολιτικοί στην Ουκρανία εκπληρώνουν τις εντολές του» είπε ο πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι εντός της ημέρας αναμένεται να απελευθερωθούν οι αιχμάλωτοι ουκρανοί στρατιώτες σύμφωνα με δήλωση φιλορώσου αξιωματούχου. Το Κίεβο αναμένεται να απελευθερώσει τους φιλορώσους αιχμαλώτους τη Δευτέρα.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα