Επικοινωνία με Αντόνιο Γκουτιέρες

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτιέρες είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Γκουτιέρες για τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση να διαχειριστεί τα ζητήματα που
σχετίζονται με τις αυξημένες προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη μέσω της χώρας μας. Συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Γκουτιέρες για την προσπάθεια που καταβάλλει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, προκειμένου να διεθνοποιηθεί το ζήτημα της αύξησης των προσφυγικών ροών και να καταστεί περισσότερο αποτελεσματική και άμεση η αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών προβλημάτων τα οποία έχουν δημιουργηθεί.

Εν τω μεταξύ, η αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα ελληνικά νησιά τις τελευταίες ημέρες και οι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος καθώς και όλων των κατεπείγοντων ζητημάτων σε σχέση με το μεταναστευτικό απασχόλησαν τη διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στην συνάντηση, στην οποία παρέστη ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, συμμετείχε η αναπληρωτής υπουργός αρμόδια για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας και ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης.

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη χώρα μας για να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Κω, ζητά από τον αρμόδιο Επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο, ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης.

Ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι η διαχείριση και η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Κω είναι ιδιαίτερα δυσχερής, ενώ η λύση του πλοίου που τελικά υιοθετείται για την διαμονή, ταυτοποίηση και μεταφορά παράνομων μεταναστών και προσφύγων, θα απαιτήσει οικονομικούς πόρους.

Στην Αθήνα, τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει η μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίο του Άρεως, στον Ελαιώνα, όπου χθες τοποθετήθηκαν 20 κλιματιστικά, ενώ αναμένονται για τοποθέτηση άλλα 80. Ήδη στο χώρο είναι έτοιμα 90 κοντέινερς για την υποδοχή των προσφύγων.
Keywords
Τυχαία Θέματα