Νέες συλλήψεις μετά από έρευνες σε σπίτια

Έρευνες σε τέσσερα σπίτια στην Αθήνα και έξι στη Θεσ/νικη πραγματοποίησε η αστυνομία στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που διεξάγονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. Συνελήφθησαν δυο άτομα στην Αθήνα και ένα άτομο στη Θεσ/νικη, που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, καθώς στα σπίτια βρέθηκα ένα όπλο στυλό και κάλυκες με αντιασφυξιογόνα μάσκα. Φωτογραφίες

και τα στοιχεία των τρομοκρατών που επικηρύσσονται με 4 εκ έδωσε νωρίτερα η αστυνομία. Πρόκειται για τους Χριστόδουλο Ξηρό, Νίκο Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα. Το ποσό αφορά και την υπόθεση της διπλής εκτέλεσης στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Για κάθε μια από τις περιπτώσεις αντιστοιχεί το ποσό του ενός εκ ευρώ αμοιβή. Με 4 εκατομμύρια ευρώ επικηρύσσονται οι τρομοκράτες που καταζητούνται από την αστυνομία, σύμφωνα με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, ο οποίος μίλησε σε αξιωματικούς της ΓΑΔΑ. Εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις.

Αυξάνονται την ίδια ώρα, τα μέτρα ασφαλείας σε πιθανούς στόχους, με τις αρχές να φοβούνται χτύπημα με ισχυρό συμβολισμό από τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Εντω μεταξύ, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης και στον απόηχο της υπόθεσηςΞηρού, μετακινείται η διευθύντρια τωνφυλακών Κορυδαλλού σε άλλο σωφρονιστικόκατάστημα έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα. Στη θέση της τοποθετείται η ΧαράΚουτσομιχάλη. Συνεχίζεται η έρευνα γιατις πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικώνυπαλλήλων. Ήδη έχουν απολογηθεί οι 10που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώέχουν κληθεί άλλοι 7.

Aνακοίνωση του Συνήγορου του Πολίτη

«Δεν υπήρξε ποτέ καμία επί της ουσίας πρόταση, παρατήρηση ή υπόδειξη τηςΑρχής για χορήγηση αδείας στον Χριστόδουλο Ξηρό», διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ο Συνήγορος του Πολίτη.

Η Ανεξάρτητη Αρχή αναφέρει, ότι «το 2010 ο Χριστόδουλος Ξηρός μέσω του δικηγόρου του, υπέβαλε αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη επικαλούμενος ότι, ενώ είχε τιςτυπικές προϋποθέσεις χορήγησης τακτικής άδειας, το αίτημά του δεν εισήχθη στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου του σωφρονιστικού καταστήματος, παρά το γεγονός ότι αυτό είχε επανειλημμένα συνεδριάσει.

ΟΣυνήγορος έστειλε έγγραφο στο αρμόδιο Συμβούλιο Τακτικών Αδειών, ζητώντας ενημέρωση για τους λόγους της μη εισαγωγής στην ημερήσια διάταξη και της μη απάντησης στο αίτημα που είχε υποβληθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα