Επικείμενες συναντήσεις Παπαδήμου

Στην πρώτη του, αυριανή έξοδο στην Ευρώπη, ως πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος, θα επιχειρήσει να πείσει ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της που απορρέουν τόσο από το Μνημόνιο, όσο και από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα

και θα δώσει διαβεβαιώσεις ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών. Αύριο θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Την Τρίτη θα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο, όπου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Την ίδια ώρα κρίσιμη εβδομάδα για την κρίση στην ευρωζώνη με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη στάση που θα κρατήσουν οι αγορές απέναντι στα ομόλογατης Γαλλίας και της Ιταλίας.

Το Βερολίνο πάντως σκληραίνει τη στάση του στο θέμα των υπογραφών. «Όσο δεν υπάρχουν οι γραπτές εγγυήσεις, δεν πρόκειται να εκταμιευθεί η 6η δόση» διαμηνύει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε,   επισημαίνοντας πως η απαίτηση αυτή, δεν συνιστά κάτι το αναξιοπρεπές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, επανέλαβε στους εκπροσώπους της Τρόικας ότι έχει κάνει πέντε ενέργειες που συνιστούν θεσμική έκφραση και δέσμευση της ΝΔ ότι θα εφαρμόσει την ευρωπαϊκή συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ενέργειες αυτές είναι αρκετές.

Το μεσημέρι οι επικεφαλής της τρόικα θα συναντηθούν με πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργο Καρατζαφέρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα