Επιδοτούμενο ενοίκιο αντί δόσης

Λύση εντός του Αυγούστου αναζητά η κυβέρνηση, για το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός «δίχτυ ασφαλείας» για τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, ώστε να μη χάσουν την πρώτη κατοικία τους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι τράπεζες να μπορούν μεν να αποκτήσουν την κυριότητα ενός ακινήτου, αλλά στη συνέχεια να το παραχωρούν στους δανειολήπτες έναντι ενοικίου που θα επιδοτείται από το κράτος. Εναλλακτικά, μελετάται η δυνατότητα παραχώρησης του ακινήτου στους δανειολήπτες

με μία μορφή leasing, που ίσως να τους δίνει τη δυνατότητα επαναγοράς, στο τέλος της μίσθωσης.

Αναφερόμενος στις δύο περιπτώσεις, ο νομικός σύμβουλος σε οικονομικά θέματα, Γιώργος Νικολακόπουλος, υπογράμμισε την ανάγκη αυστηρού καθορισμού του τιμήματος επαναγοράς, στην περίπτωση του leasing και της χρονικής διάρκειας, στην περίπτωση της επιδότησης ενοικίου, για την αποφυγή αδικιών. Μιλώντας νωρίτερα στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και την Φρόσω Ζαγορίτου, ο κ. Νικολακόπουλος, επεσήμανε και την ανάγκη διατήρησης- σε κάθε περίπτωση- του θεσμού της ατομικής πτώχευσης, του νόμου Κατσέλη, ο οποίος προστατεύει το σύνολο των δανειοληπτών.

«Η διαχείριση των προβληματικών δανείων απαιτεί τη διαμόρφωση ρεαλιστικής στρατηγικής" επισημαίνει στο ΒΗΜΑ ο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με «ευκαιριακές προσεγγίσεις» και «προσωπικές ατζέντες στελεχών και συμβούλων».

Keywords
Τυχαία Θέματα