Επιδείνωση του καιρού

Νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το βράδυ στα δυτικά και τη νύχτα, αλλά και το αύριο το πρωί θα σημειωθεί ισχυρός παγετός, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα
Μακεδονία, Θράκη: στη Χαλκιδική τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και τη νύχτα στη δυτική
Μακεδονία είναι πιθανόν να χιονίσει. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο όμως θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές η χιονόνερο στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τοπικές βροχές από τη νύχτα στην ανατολική Πελοπόννησο. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς. Η θερμοκρασία από μείον 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη όπου στα ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη τοπικά έως 14 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: λίγες νεφώσεις. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 3 με 5 και στα νότια 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς.
Τοπικές προγνώσεις
Στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια και ανατολικά του νομού κυρίως το πρωί. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και βαθμιαία ασθενείς και η θερμοκρασία από μείον 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Για το Σάββατο η ΕΜΥ προβλέπει λίγη συννεφιά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα νότια, χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά και το βράδυ στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.
Άνεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: μικρή άνοδος ως προς τις ελάχιστες τιμές, σε χαμηλά επίπεδα οι μέγιστες τιμές. Τοπικά παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα