Επί τάπητος το «μήνυμα» του Eurogroup

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου όπου επιχειρείται μία αποτίμηση της κατάστασης όπως διαμορφώνεται μετά την ανακοίνωση του Eurogroup. Στόχος να προσδιοριστεί η τακτική και τα επόμενα βήματα στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές υπό την ασφυκτική πίεση της έλλειψης ρευστότητας. «Η Ελλάδα είναι σε λάθος κατεύθυνση» υποστήριξε σήμερα στο περιθώριο του Συμβουλίου του Ecofin ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Όπως είπε «η βελτίωση που επήλθε τις τελευταίες εβδομάδες στο κλίμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και θεσμών δεν συνοδεύθηκε από "ουσία"».

«Κάθε εβδομάδα που περνά γίνεται όλο και πιο πολύτιμη», δήλωσε από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Επιτακτική χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Ecofin, την ανάγκη επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων Αθήνας - δανειστών, λόγω και της περιπλοκότητας της κατάστασης στην Ελλάδα -όπως είπε- σε σχέση με το πρόβλημα της ρευστότητας.

Πάντως, την εκτίμηση ότι Ελλάδα και θεσμοί θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ακόμα και μέσα σε 10 ημέρες εκφράζουν πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Οι εργασίες του Brussels Group θα συνεχιστούν με εντατικές συζητήσεις σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα, προσθέτοντας πως ο στόχος είναι να προχωρήσουν τα θέματα που είναι ανοιχτά και να υπάρξει γρήγορη πρόοδος.

Σήμερα τελικά θα γίνει η κρίσιμη η τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προκειμένου να επαναξιολογηθεί η κατάσταση με τον δανεισμό των ελληνικών τραπεζών από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα